Carles Mulet: “El Govern central responsabilitza a la Presidència autonòmica de que no hi haja reciprocitat d’emissions televisives”

“El marc jurídic actual permet dur a terme l’emissió del servei públic de comunicació audiovisual per ones hertzianas terrestres d’una Comunitat o Ciutat Autònoma en una altra limítrofe i amb afinitats lingüístiques i culturals”. Així de clar s’ha manifestat el Govern a preguntes del senador de Compromís, Carles Mulet, que es va interessar per la possibilitat d’aconseguir un nou múltiplex (MAUT) per al País Valencià com el que disposen altres autonomies com Catalunya per a fer possible la reciprocitat d’emissions aragoneses, catalanes i balears.
El representant valencià assenyala que “si el Govern és tan clar i categòric en la seua resposta, existeixen convenis amb les comunitats autònomes involucrades i hi ha fòrmules ben clares per a utilitzar l’espectre que disposem, la possibilitat que les coses canvien recau sobre Presidència de la Generalitat, que és qui ha de permetre l’intercanvi de senyals. Això afavoriria la pluralitat i la comunicació, li pese a qui li pese i tindria beneficis per al foment del sector audiovisual, sectors econòmics i culturals”, ha assenyalat.

Mulet ha recordat que “mentre ens adormim sobre els llorers, els processos de reordenació de l’espectre van avançant i es regula per a major glòria de la panacea del 5G i les operadores de telefonia, situacions que poden tenir efectes molt negatius per a realitats culturals com la nostra si no s’estableixen les garanties i previsions suficients”. La tecnologia i l’experiència prèvia en altres autonomies comprimint senyals del múltiplex per a donar cabuda a nous canals i la possibilitat de recuperar canals que actualment estan arrendats a operadores privades permetria donar una solució a la demanda existent. “Existeix en els departaments implicats gent prou sensible com per a desbloquejar aquesta situació sense esperar un dia més, ja que han passat 10 anys i és temps suficient sense que Presidència haja donat ni un sol pas”, ha agregat el senador.

La coalició ha reclamat a més a l’executiu donar un impuls al sector audiovisual, resolent els concursos de ràdio pendents, afrontant les sol·licituds de llicències per a la digitalització de la ràdio i convertint-se en un actor proactiu que fomente una major pluralitat, regulant a favor dels interessos col·lectius i no d’empreses concretes.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: