CaixaBank i Fundació Caixa Castelló han llançat aquest dimecres la ‘Convocatòria de Medi Ambient 2022’

CaixaBank i Fundació Caixa Castelló han llançat aquest dimecres la ‘Convocatòria de Medi Ambient 2022’ amb l’objectiu de recolzar amb 30.000 euros, aportats per l’entitat financera, projectes d’entitats que treballen a la província de Castelló per millorar el patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació.

La convocatòria està oberta fins al proper 29 de setembre i s’hi poden presentar entitats, sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d’un any, l’activitat del qual estigui relacionada amb la protecció de la naturalesa i el medi ambient o el desenvolupament rural i la seu del qual estigui a la província de Castelló.

Les sol·licituds podran realitzar-se de forma en línia al web de CaixaBank, així com al web de Fundació Caixa Castelló i està previst que les entitats seleccionades, els projectes de les quals seran recolzades amb una dotació econòmica d’entre 5.000 i 20.000 euros, es coneguin el proper mes de desembre. Limport de les ajudes no podrà superar el 80% del cost total del projecte.

“Animem les entitats i associacions locals a presentar els seus projectes a la ‘Convocatòria de Medi Ambient’, que reforça el compromís que a CaixaBank tenim en la lluita contra l’emergència climàtica i en la millora del medi ambient a la província de Castelló”, ha subratllat el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa. “Junts volem construir una societat més sostenible”, ha apuntat Costa.

Leopoldo Monfort, gerent de la Fundació Caixa Castelló, ha destacat que “la Fundació Caixa Castelló inclou a la seva política de responsabilitat social la sostenibilitat i l’equilibri amb el medi ambient com un dels seus eixos estratègics”. ”La Fundació manté vigent, més que mai, el seu compromís amb la conservació del medi com un repte que va des del particular fins a assolir un nivell global, per tal que el desenvolupament sostenible passi a ser una de les nostres pràctiques fonamentals”, ha assenyalat.

Els projectes presentats hauran d’emmarcar-se en alguna de les tipologies següents:

Ø Biodiversitat: projectes que fomentin la conservació, el restabliment i ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d’aigua dolça), així com la posada en valor dels serveis que proporcionen. En particular, projectes que fomentin la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna amenaçada o en perill.

Ø Economia circular. Projectes que ajudin a reduir i reciclar residus, amb una menció especial als plàstics.

Ø Innovació ambiental. Projectes que proposin innovació tecnològica (procediments, tècniques, sistemes o productes nous o modificats que resulten útils per reduir o evitar el dany ambiental).

Ø Repte demogràfic vinculat a l’impacte ambiental. Projectes que impliquin lluita contra la despoblació, el desenvolupament rural i que alhora tinguin un component de protecció ambiental o d’impacte ambiental positiu.

El compromís social de CaixaBank també és un compromís amb el medi ambient i amb la transició a una economia baixa en carboni. L´entitat gestiona la seva activitat diària en el marc d´aquest compromís, respectant l´entorn i les persones, i destina una part del pressupost a desenvolupar estratègies climàtiques a llarg termini.

Sobre l’acció social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L’entitat, referent a banca socialment responsable, manté una actitud de servei envers els seus clients i tota la societat en general.

L’impuls d’iniciatives d’acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, l’entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L’estratègia d’Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, d’altres en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, així com d’altres aliances que s’impulsen directament des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de la proximitat, així com donar suport a la Fundació ”la Caixa” a la canalització de els ajuts econòmics a les entitats socials.

L’actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels organismes internacionals principals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Informació i Foto: Fundació Caixa Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: