Caixa Popular i Florida Universitària lliuren els Premis ODS

Florida Universitària i Caixa Popular han donat a conèixer els premiats de la 3a edició de Premis ODS que organitzen les dues entitats. Els premis es van lliurar en les cerimònies de graduació de cicles, i de graus i postgraus de Florida Universitària. Isabel Campos, directora d’oficina de Catarroja, i José Francisco Machado Falcó, responsable d’Universitats i Centres Educatius de Caixa Popular, van fer entrega dels guardons en els dos actes de graduació de l’alumnat. La valoració dels projectes presentats ha atès els criteris definits a les bases dels premis:

• Qualitat tècnica a través de la qualificació obtinguda en el treball o projecte
• Grau de contribució de el projecte o treball als ODS
• Transferència o possibilitat d’aplicació o desenvolupament pràctic del seu contingut.
• Grau d’innovació de les aportacions de el projecte o treball.

Els Premis ODS de Florida Universitària i Caixa Popular reconeixen la qualitat acadèmica i l’impacte dels treballs i projectes realitzats sobre els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

La finalitat d’aquests premis és dotar a les i els estudiants de coneixements, habilitats i motivació per entendre i abordar els ODS, fomentar i promoure’ls com a tema d’investigació i contribuir a la generació de solucions de desenvolupament sostenible.

Aquests objectius inclouen, a més de posar fi a la pobresa al món, altres punts com: eradicar la fam i aconseguir la seguretat alimentària; garantir una vida sana i una educació de qualitat; aconseguir la igualtat de gènere; assegurar l’accés a l’aigua i l’energia; promoure el creixement econòmic sostingut; adoptar mesures contra el canvi climàtic; promoure la pau i facilitar l’accés a la justícia.

Els ODS plantegen desafiaments socials, econòmics i mediambientals complexos que exigeixen canvis econòmics, educatius, tecnològics i socials rellevants.

En definitiva, es tracta de premiar treballs i projectes relacionats amb iniciatives econòmiques, educatives, tecnològiques i socials que contribueixin a l’assoliment dels ODS i, per tant, a promoure un desenvolupament sostenible a nivell local, nacional i global.

El Premi ODS a el millor projecte interdisciplinari de cicles formatius va ser per al projecte ‘Panell Solution’, de l’equip format per Carla Sobrevela, Christian Morrison, Laura Silla, Grace Zulay i Angela García, de l’cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances, tutoritzat per Isabel Redolat. Aquest premi va estar dotat amb una quantitat econòmica de 200 euros.

En graus, el Premi ODS a la categoria individual va ser per a Damián de la Rosa Garrido, alumne de l’grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, pel seu projecte ‘Disseny i implementació d’un sistema de comunicació de llarg abast per a la gestió de cultius’, dirigit pel professor Eduardo Roses Albert. D’altra banda, el Premi ODS a el millor Treball Fi de Màster va ser per Carolina Tarazona Gil, alumna de l’Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària, pel treball fi de màster: “L’ensenyament de l’anglès i els ODS, en FP, a través de el projecte de bloc “If i were you”, dirigit per la professora i doctora Yolanda Cano Cabrera. Tots dos premis van estar dotats amb un import en metàl·lic de 300 euros.

En la categoria per equips el Premi ODS a el millor projecte integrat / interdisciplinari de Grau Universitari dotat amb 200 euros va ser per a l’equip compost per: Alejandro Bruno Nicolau, José Ramón Civera Calduch, Carles Escutia Romero, Josep Antoni Jorge Ciscar, Pablo Expósito Albert, i Francesc de Borja Estellés Bru, de l’Grau en Educació Primària, que van desenvolupar el projecte ‘la Casa de la Natura’, dirigit per la professora i doctora, Mavi Corell Doménech.

Des Caixa Popular i des de Florida Universitària han felicitat els guanyadors i guanyadores i han transmès l’agraïment a la resta de participants i a l’equip docent en la promoció i difusió d’aquests premis.

Informació i Foto: Florida Uniersitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: