Cacsa millora els resultats económics

Informació: http://www.gva.es
Foto: fcolomer.wordpress.com

El secretari autonòmic de Turisme i president del consell d’administració de la Ciutat dels Arts i els Ciències (Cacsa), Francesc Colomer, i el director general de Cacsa, Enrique Vidal, han presentat els resultats globals obtinguts corresponents als dos últims anys, en els quals destaca la reducció a més de la meitat de l’aportació de la Generalitat des de 2015 i la previsió d’augmentar el nombre d’entrades venudes fins als 2,3 milions, un 18% més que el 2015.

En aquest sentit, han explicat que l’increment dels ingressos per la venda d’entrades i altres ingressos, al costat de la contenció de les despeses, ha fet que les ampliacions de capital que anualment subscriu la Generalitat, com a soci únic, per ajudar a la sostenibilitat de la Cacsa, com a empresa pública, s’hagi anat reduint a menys de la meitat.
Dels 40 milions d’euros de 2015 es va passar als 27.100.000 el 2016 i als 19 milions el 2017. D’aquesta manera, s’aconsegueix rebaixar la pressió al Pressupost Públic de la Generalitat. El director general de Cacsa també ha subratllat que es preveu que la suma de 2016 i 2017 aconsegueixi un import positiu de l’Ebitda.

Francesc Colomer ha destacat que “més enllà de les bones dades, que evidencien una gestió positiva d’aquests dos anys, és important assenyalar el canvi de percepció i imatge del recinte, que sens dubte contribueix a la remuntada reputació que hem iniciat a la Comunitat Valenciana “. Ha remarcat que “tots els indicadors són positius, el que ens anima a seguir en aquesta línia, però sobretot ens anima haver millorat en reputació i en la imatge d’un espai que s’ha de concebre com a propi de tots els valencians i valencianes”.
  
Així, Colomer ha insistit que la Ciutat dels Arts i els Ciències “és un espai de tots els valencians, per això el nostre treball, més enllà de posicionar-lo com a referent nacional i internacional, s’ha de centrar en obrir-lo al gaudi de tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana “.

En aquest sentit, s’ha detallat que s’ha aconseguit una major notorietat, un 77% en l’índex de notorietat nacional, i s’ha obtingut un 90% d’índex de satisfacció en les enquestes realitzades entre els visitants millorant així la reputació del complex.

Pel que fa a la procedència, el 40% són estrangers principalment italians, francesos i russos, el 38% nacionals i el 22% de la Comunitat Valenciana, amb la qual cosa s’incrementa així en un 9% el públic local al llarg de 2017.

Durant la roda de premsa també s’ha informat sobre la presència en els principals fòrums nacionals i internacionals i els continguts que s’han desenvolupat en dos anys que continuen posicionant a la Ciutat dels Arts i els Ciències com a referent cultural i científic. El Museu de les Ciències ha venut més d’un milió d’entrades i l’Hemisfèric ha estrenat vuit noves pel·lícules i planetaris, amb més de 650.000 espectadors. Els exteriors del complex també han acollit vuit exposicions com la de Manolo Valdés.

Així mateix, s’ha fet referència a les noves infraestructures realitzades en el complex i ja finalitzades com la rampa de connexió entre Oceanogràfic-Àgora, l’obertura del passeig Museu-Àgora i els dos nous recintes expositius polivalents de la primera planta del Museu dels Ciències . També s’ha informat sobre les obres de finalització de l’Àgora.

Altres dels punts tractats ha estat la política de responsabilitat social de Cacsa amb l’oferiment de recursos a entitats sense ànim de lucre, així com esdeveniments i activitats amb fins socials o ambientals, i el II Pla d’Igualtat, amb 48 accions en diverses àrees com l’accés a l’ocupació, la conciliació o la salut laboral, entre d’altres.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: