Caballero demana a Puig que rectifiqui i no permeti retallades en les polítiques actives d’ocupació i sí ho faci en privilegis

El portaveu d’Ocupació del GPP i president de NNGG de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Caballero ha instat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que rectifiqui i que no permeti retallades en les polítiques actives d’ocupació.

“Si ha de retallar en alguna cosa, que sigui en els seus privilegis, però no en drets dels valencians i molt menys, en els dels més vulnerables que són els aturats”, ha assenyalat.

Caballero s’ha expressat en aquests termes durant una acte emmarcat en la campanya ‘retallades Tour’ del PPCV celebrat a Requena al costat del portaveu del PP, Javier Berasaluce “per denunciar la paràlisi, la manca de gestió i ara també, les retallades que va a aplicar el Consell de Ximo Puig, una tisorada que està començat a passar factura als drets dels valencians “.

Així, ha instat el Consell a posar-se a treballar perquè els valencians tinguem oportunitats i ocupació, perquè “els millors currículums s’estan marxant de la Comunitat Valenciana perquè aquí, aquest Consell, els nega el seu futur”.

En aquest sentit, l’ha animat a “copiar” a les CA governades pel PP que baixen impostos per incentivar el creixement econòmic i la creació d’ocupació. “L’ocupació, a més de ser un dret, és la millor política que un govern pot impulsar, és la política que garanteix que els serveis públics es puguin mantenir i no s’hagin de retallar”.

Així, ha assenyalat que durant tot l’estiu hem assistit al “espectacle dantesc de veure com el PSPV, Compromís i Podem es barallaven per veure qui s’endollava a més gent” amb el resultat d’una administració col·lapsada de 330 alts càrrecs, assessors i endollats, amb un cost de 17 milions d’euros. Per descomptat, “més cotxes oficials, més despatxos, més telèfons, més despeses”.

“Després de la ressaca de l’estiu endollant, arriben Ximo i Oltra a la tardor retallant”, ha assenyalat Caballero qui ha indicat que “els endolls de l’estiu són els nostres retallades a la tardor”.

Així, ha explicat que avui ja sabem pel conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que els principals programes afectats per les retallades són Educació, Política Social, i especialment, Ocupació: no van a executar ni un sol euro aquest any del Pla Edificant per construir escoles i eliminar barracons; de l’Habitatge Social ens oblidem, la Sanitat amb més llistes d’espera i els ajuts al foment d’ocupació per a aturats, autònoms i pimes no arribaran.

Caballero s’ha centrat en les retallades en matèria d’ocupació i s’ha referit a les dades de l’EPA del tercer trimestre de l’any, “les pitjors dades des de 2013, que confirmen l’estancament de la nostra economia i una nova crisi a la volta de la cantonada “.

Així, ha recordat que al mes de setembre la Comunitat Valenciana va perdre a 1.011 afiliats a la Seguretat Social mentre que a l’agost 37.338 valencians van perdre la feina, 1.205 cada dia.

“Tot això passa mentre es desploma un 14,9% la creació d’empreses, els concursos de creditors han augmentat un 8,2% i l’extinció d’empreses s’ha disparat un 23,7%. “Amb aquestes dades, ens preguntem com pot el senyor Puig plantejar retallades en polítiques d’ocupació?”.

Els populars s’han acostat a l’Oficina del SERVEF a Requena, ara LABORA, per conèixer de primera mà l’estat de l’Oficina en aquesta localitat i ha denunciat que “es troba en una situació alarmant per falta personal i la plantilla està altament precaritzada” .

A més, el Consell encara no han mogut ni un sol dit per fer l’oficina accessible a les persones amb discapacitat “.

“Si un aturat ja té barreres d’accés al mercat laboral, una persona amb discapacitat a Requena la té doblement, perquè ni tan sols pot accedir a l’Oficina de Laboratori per rebre assessorament, formació o informació d’ajudes”, ha assenyalat.

Així, ha recordat que el PPCV porta 4 anys denunciant-, presentant iniciatives en Les Corts, fins i tot en els Pressupostos de la Generalitat però “no han fet absolutament res”.

És un disbarat i un insult per a tots els valencians que la mala gestió d’aquest Consell i el sectarisme que impregna la Conselleria d’Economia l’acabin pagant els més vulnerables, els aturats valencians.

Per la seva banda, el portaveu del PP a l’Ajuntament, Javier Berasaluce ha denunciat que les deficiències de les oficines de Laboratori a Requena són “alarmants” i a la Generalitat “ni se’l veu ni se l’espera per Requena”.

Així ha fet un repàs per la manca de gestió de la Generalitat en el municipi en obres com les deficiències de l’Hospital de Requena, la planta de raigs X del centre de salut o la construcció d’un CdT d’interior però, van passant els mesos i no sabem res “.

“Ens tenen completament oblidats” ha denunciat alhora que ha reclamat al Consell que “miri cap a Requena, que atengui les necessitats dels veïns i el treguin de calaix de l’oblit”.

 

 

 

 

 

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: