Burriana sumarà dues noves aules gratuïtes de 2 anys a col·legis públics d’Infantil i Primària per al proper curs

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica a Infantil i Primària per al curs 2022-2023 serà del 26 d’abril al 4 de maig, i del 26 de maig al 3 de juny a ESO i Batxillerat

Com a novetat aquest any, les famílies, una vegada obtinguda la plaça, podran optar a fer la matrícula també a l’espai web

Les famílies de Burriana comptaran per al proper curs 2022-2023 amb dues noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys a col·legis públics d’Infantil i Primària, fet que suposa incrementar el doble l’oferta pública de places que faciliten la incorporació primerenca al sistema educatiu, segons ha avançat el regidor dEducació, J. Ramon Monferrer.

En conseqüència, ha explicat, més de 70 nens i nenes del tram de 2 a 3 anys tindran plaça gratuïta a centres públics d’Infantil i Primària en aquesta etapa no obligatòria el curs 2022-2023, ja que totes aquestes aules tenen una ràtio reduïda de 18 alumnes per unitat.

Fins ara, tan sols dos centres públics del municipi, concretament el CEIP Cardenal Tarancón i el Roca i Alcaide, comptaven amb aules per a nens i nenes de dos anys, i el curs que ve s’hi afegeixen el CEIP Penyagolosa i el CEIP Iturbi, ha indicat Monferrer.

A més, amb la universalització de la gratuïtat anunciada fa mesos per la Generalitat Valenciana en el tram de 2 anys per al curs que ve, “a aquestes places en col·legis públics se sumarà l’oferta privada del municipi, perquè les aules d’aquestes característiques a les Escoles Infantils de 0-3 anys, siguin de titularitat pública o privada, seran totes gratuïtes”, ha destacat Monferrer.

Calendari matriculació

D’altra banda, ha recordat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat el calendari d’admissió i matricula per al curs 2022-2023 dels nivells d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

El procediment d’admissió, ha manifestat, “és especialment important per a les famílies que matriculen els fills i les filles per al proper curs per primera vegada a Infantil de 3 anys ia les aules de 2 anys dels centres educatius sostinguts amb fons públics” .

A l’admissió escolar del proper curs 2022-2023, a les places d’Infantil 2 anys opten les nenes i els nens nascuts el 2020, ia les d’Infantil de 3 anys la població nascuda el 2019.

El procés d’admissió és el primer tràmit que es fa per a l’escolarització per primer cop o per sol·licitar canvi de centre educatiu. El fan les famílies i es basa a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per poder fer la baremació, si cal, i la determinació del centre educatiu on s’escolaritzen els fills i les filles.

La forma principal de realitzar aquest tràmit és telemàticament, a través de l’espai web , on les famílies tenen al seu abast totes les vacants disponibles, tutorials que els guiaran en el procediment i les respostes a les preguntes freqüents que puguin sorgir durant la tramitació.

Com a novetat en el procediment telemàtic d’admissió a través de la plataforma , les famílies, un cop obtingudes la plaça escolar, podran per primera vegada fer la matrícula en línia sense que calgui acudir al centre educatiu si així ho volen. Aquesta nova opció no impedeix que les famílies que ho prefereixin puguin fer la matrícula de manera presencial com sempre.

Sol·licituds Infantil i Primària

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica a Infantil i Primària serà del 26 d’abril al 4 de maig. El 3 de juny, amb la publicació de les llistes definitives dalumnat admès a cada centre, començarà la matriculació. Des d’aquest mateix dia fins al 21 de juny, podran formalitzar la matrícula les famílies que opten per la nova modalitat en línia, i del 22 de juny al 6 de juliol per a les que vulguin fer-la de forma presencial.

Sol·licituds ESO i Batxillerat

Pel que fa a l’admissió telemàtica a ESO i Batxillerat serà del 26 de maig al 3 de juny. En el cas de l’ESO, les llistes definitives d’alumnat admès es publicaran el 18 de juliol i aquest dia començarà la matricula en línia, que estarà oberta fins al 21 de juliol. Les famílies que opten per formalitzar la matrícula de manera presencial ho podran fer del 19 al 22 de juliol.

Les llistes definitives d’alumnat admès a Batxillerat es publicaran el 22 de juliol i des d’aquest dia fins al 27 de juliol es podrà formalitzar la matrícula de manera telemàtica i, si s’opta per fer la matrícula de manera presencial, cal acudir als centres educatius del 25 al 28 de juliol.

La Conselleria d’Educació treballa a l’actualització de i l’espai web estarà habilitat perquè estigui en funcionament al calendari previst d’admissió que s’ha assenyalat.

Tot i això, qualsevol família que necessiti ajuda o no disposi d’accés a internet pot acudir al centre educatiu on vulgui matricular els seus fills i filles per fer l’admissió telemàtica.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: