Burriana avalua l’evasió de despesa de residents a comerços d’altres poblacions de l’entorn

L’Oficina Patec del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Burriana realitza durant aquests dies una enquesta per quantificar l’evasió de despesa de les persones residents de la ciutat a comerços d’altres poblacions de l’entorn, segons ha informat la regidora de Comerç, Sara Molina.

Amb aquesta actualització de dades, ha manifestat, la Regidoria de Comerç espera donar per conclosa l’actualització del Pla d’Acció Comercial, el document final del qual servirà de base per a “el desenvolupament d’aquest sector estratègic en els propers anys i ens permetrà adoptar més mesures per millorar les condicions del nostre sector comercial”.

El Pla d’Acció Comercial de Borriana, ha assegurat la responsable municipal, possibilitarà a més “definir el model comercial més adequat que afavoreixi el paper del comerç al municipi, a més de conèixer quines haurien de ser les polítiques de planificació comercial més adequades que millorin el atractiu comercial de la localitat i el seu posicionament”.

Aquest treball de camp actualitzarà les dades obtingudes a principis de 2021 quan “ja es va avaluar aquesta evasió de despesa, juntament amb altres aspectes com la valoració de les activitats promocionals i de dinamització del comerç, i la percepció de la ciutat com a lloc de compres ”, ha indicat Molina.

Tot i això, ha aclarit, a causa de les restriccions de mobilitat imposades per l’Administració central per evitar la propagació de la covid-19, “els fluxos d’evasió de despesa obtinguts en aquell moment contenen un biaix que s’hauria de reduir amb un nou treball de camp per obtenir una anàlisi de la situació real”.

Enquesta

Determinar la despesa que les famílies de Borriana realitzen a la ciutat i també a altres municipis, respecte a sis partides de productes representatius de la cistella de la compra, és un dels propòsits de l’enquesta, i també conèixer la freqüència amb què els residents del municipi compren als centres comercials. Igualment, a l’estudi es pretén identificar les plataformes web o comerços online en què fan compres a internet les persones residents a Borriana.

Les enquestes seran anònimes i es realitzaran de manera presencial, a peu de carrer, als punts mostrals que permetin obtenir una mostra representativa de la població de Borriana des del punt de vista sociològic.

Sara Molina ha fet una crida “perquè tots col·laborin” per poder obtenir així una mostra de la realitat, per tal de conèixer les mancances pel que fa a l’oferta de serveis bàsics dirigits al client i al comerciant i establir millores al nostre municipi.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: