Bravo reclama “revisar lleis i procediments” per protegir millor les víctimes del terrorisme masclista

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha reclamat “revisar lleis i procediments” per protegir millor les víctimes del terrorisme masclista. Per això, “hem de treballar tots conjuntament: el poder judicial, el ministeri fiscal, les administracions públiques i l’Advocacia”.

Així s’ha expressat la consellera al final de la trobada que ha celebrat aquest dimarts a Madrid amb la delegada del Govern per a la Violència de Gènere, Victoria Rosell en què, entre altres assumptes, s’han valorat els mitjans que les administracions públiques posen al servei dels operadors jurídics i per protegir les víctimes.

En aquest sentit, Bravo li ha proposat mantenir més reunions de treball per “plantejar al legislador propostes concretes” perquè “no podem consentir que el sistema falli amb tot el que costa a una dona presentar una denúncia i creuar aquesta línia que li va a portar a molt més patiment”.

La consellera també ha explicat a la delegada “la necessitat de replantejar-nos els judicis ràpids per als casos de violència de gènere perquè, de vegades, es tanca la investigació de manera precipitada amb una sentència de conformitat que, moltes vegades, en els fets provats ni tan sols es recull la perillositat del maltractador ni la situació de risc de la víctima”.

Per aquest motiu, Gabriela Bravo ha assegurat que els informes de valoració del risc “no es poden basar únicament en l’atestat policial” i ha insistit en la seva preocupació per “l’escàs ús que es fan tant de les unitats de valoració integral com dels informes forenses de risc” malgrat que és un recurs que, a la Comunitat Valenciana, “està a disposició dels operadors jurídics”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: