Bravo presenta la campanya ‘Platges Segures’ per conscienciar els banyistes dels perills dels ofegaments a les platges

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat a València la campanya Platges Segures, una iniciativa destinada a conscienciar la ciutadania sobre els riscos que comporten els comportaments imprudents a les zones de bany. Bravo ha avançat que durant aquests mesos d’estiu s’ha duplicat el nombre de municipis que participen en l’experiència pilot amb drones de vigilància i salvament a les platges per reduir al màxim el temps de resposta.

La responsable d’Interior ha explicat que amb aquesta campanya “tractem de conjuminar esforços amb els ajuntaments, oficines Tourist Info, Creu Roja, la Federació de Salvament i Socorrisme, associacions d’hostaleria i l’oci per combatre aquest tipus d’accidents que amb malaurada recurrència es produeixen a les nostres platges i zones de bany”.

Fins al mes de juny -ha assegurat- “s’han registrat 24 ofegaments a la Comunitat Valenciana i aquesta segueix sent una de les deu principals causes de mort a tot el món, segons l’Organització Mundial de la Salut, unes xifres que ens obliguen a actuar, a prendre mesures ia conscienciar”.

Gabriela Bravo ha indicat que la campanya del 2022 apel·la directament a la ciutadania. Amb l’eslògan “No t’espatlles l’estiu. Volem tornar-te a veure”, la campanya mostra imatges de diversos accidents que representen els perfils més comuns de víctimes d’ofegaments: joves i majors de 60 anys. “El nostre objectiu és encendre aquest interruptor mental que aturi les imprudències, que convidi a la reflexió i apel·li a la consciència de la societat sobre la necessitat de conèixer els riscos que hi ha a les zones de bany”, ha remarcat la consellera.

Tant aquesta campanya, com el projecte de vigilància de platges amb drones estan emmarcats en una estratègia per informar la població sobre les característiques físiques de les nostres platges, donar a conèixer els riscos que comporten, els serveis de socorrisme de què disposen i els consells bàsics que aplicar davant d’una emergència. El portal http://www.platgessegures.gva.es inclou informació actualitzada de les zones de bany, així com consells per prevenir incidents.

Mitjans destinats

La consellera ha anunciat que, com a novetat, aquest any “s’ha creat un visor cartogràfic de platges, elaborat en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic de la Comunitat Valenciana, que inclou la localització de totes les platges valencianes amb dades actualitzades sobre l’estat de la mar, el tipus de platja, els serveis de salvament i socorrisme de què disposa o si compten amb postes sanitàries”.

A més, un total de vint localitats compten amb aeronaus no tripulades que es coordinaran amb els serveis de socorrisme i salvament de cada platja per realitzar tasques de suport a la vigilància a la zona de bany i realitzar llançament de flotadors als banyistes en situacions de risc .

També s’ha activat un protocol per atendre de forma més ràpida i eficaç les trucades al 112 i comunicar immediatament l’avís que s’està produint un ofegament. Una mesura que s’uneix al reforç de plantilla del 112 un 24% al juliol i l’agost ia l’increment del 60% del nombre de professionals que atenen en anglès.

La responsable d’Interior ha fet una crida a la precaució. “Els demano encaridament que parin atenció als cartells informatius, a les banderes de les platges, a les indicacions dels socorristes. Que surtin de l’aigua si pateixen algun mareig o rampa, parin atenció a les embarcacions i motos aquàtiques i que tinguin especial cura en piscines amb vores i zones mullades. I especial precaució amb els menors”.

“No hi ha el risc zero, però sí la voluntat i l’afany decidit d’aquest Govern per disposar de tots els elements al seu abast per minimitzar aquests perills. Perquè per a nosaltres l’aposta per la seguretat és un bé en si mateix”, ha postil·lat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: