Bravo insta les corporacions locals a facilitar la mobilitat interadministrativa de les empleades víctimes de violència de gènere

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha instat les corporacions locals que se sumin al conveni que, aquest divendres, ha signat amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro per facilitar la mobilitat interadministrativa de les empleades públiques víctimes de violència de gènere.

L’acord permetrà que les dones afectades puguin canviar el seu lloc de treball ‒respectant la seva categoria i salari‒ des de les diferents administracions locals (ajuntaments, mancomunitats i diputacions) a la Generalitat, així com entre elles i viceversa en cas que sigui necessari un canvi del lloc de residència.

La consellera ha explicat que són molts els factors que afecten les víctimes de la Violència de Gènere “quan estan immerses en el sempre difícil i dolorós procés de sortir de la situació en què el terrorisme masclista les va enfonsar”. En aquest sentit, Bravo ha remarcat que les condicions laborals “tenen una importància determinant”.

“Per aquest motiu, ‘ha continuat’ s’han d’adoptar mesures globals que contribueixin a estendre la protecció i l’ajuda que mereixen aquestes dones més enllà de la que brinda l’acció dels tribunals i la dels cossos i les forces de seguretat.

El conveni ‒que tindrà una vigència de quatre anys‒ succeeix al subscrit el 2017 i al que es van adherir els ajuntaments de València, Gandia, Serra, Puçol, Llaurí, Faura, Torrent, Gilet, Xàtiva, L’Alcora, Riba-roja de Túria, Castelló, Picanya, Massamagrell, Alzira, Mislata, Montaverner, Alboraia i Pilar de la Foradada, així com el de les diputacions de València i Castelló i la Mancomunitat de la Regió muntanyenca, als quals la consellera ha agraït el seu compromís “per acostar-se l’espatlla a la lluita contra la violència de gènere”.

A més, la consellera ha mostrat el seu desig que “moltes més entitats locals segueixin l’exemple” dels 24 organismes esmentats ja que “la violència de gènere és un problema que ens competeix a tots i totes i que, per les seves dimensions i complexitat, cal abordar-se des de tots els angles possibles”.

Per a Bravo, aquest conveni se suma al conjunt d’iniciatives que, des de la Generalitat, “estem desplegant des del 2015 per lluitar contra el terrorisme masclista amb tots els mitjans al nostre abast per acompanyar, ajudar i posar a disposició de les dones tots els recursos necessaris perquè surtin de l’infern”.

“Per això, convenis com aquest augmenten els mecanismes de resposta de l’àmbit institucional per ajudar-los i reforça el missatge que tots i totes els hem de transmetre: que no estan soles”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: