Bravo insta a una revisió en els terminis per a la implantació de la Llei d’Eficiència Organitzativa

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha participat en la sectorial de l’Administració de Justícia, presidida pel ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i a la qual també han assistit consellers de la resta de comunitats autònomes.

Durant la seva intervenció Bravo ha instat que es revisin els terminis per a la implantació de la Llei d’Eficiència Organitzativa que suposa la creació de tribunals d’instància i la constitució de les Oficines de Justícia en el municipi, com a evolució dels Jutjats de Pau. Per a la consellera és necessari abordar un procés de gestió de l’canvi “sense presses” que permeti prèviament la implantació de l’expedient judicial i avaluar les càrregues de treball per a un millor disseny de les plantilles (RLT). A més, Bravo ha advertit de la necessitat d’abordar la reagrupació de partits judicials perquè la violència de gènere sigui competència dels jutjats exclusius de violència.

Bravo ha recordat que el departament que dirigeix ​​ja va aprovar el 2017 el I Pla d’Igualtat de la Justícia que incloïa aspectes nous com la reserva de el lloc en la borsa d’interins durant les 6 primeres setmanes de llicència de maternitat o la reserva d’el lloc de treball per trasllat per a les víctimes de violència de gènere, i manteniment de el salari en cas que sol·licitin una reducció de jornada.

La titular de Justícia també ha exposat l’ambiciós Pla d’Eficiència Energètica de Seus Judicials de la Comunitat, que compta amb un pressupost de 15,2 millo-nes d’euros. Amb aquesta iniciativa s’han substituït sistemes d’il·luminació i de climatització a la majoria de les seus de la Comunitat i s’estan incor-porant, als edificis on és possible, les plaques fotovoltaiques. Bravo ha destacat que “a l’agost conclouran els treballs d’instal·lació de més de 1.100 panells solars a la Ciutat de la Justícia de València i tindrem l’edifici més sostenible de tota la Comunitat amb una inversió total en mat-ria d’eficiència i sostenibilitat de 8 milions d’euros “.

La seguretat en matèria laboral ha estat un altre dels punts plantejats pel Ministeri i abordats en la reunió. Bravo ha explicat que aquesta qüestió és una prioritat per a la seva conselleria ja que totes les seus judicials de la Comunitat disposen de plans d’autoprotecció i mesures de emergeixen-cia. A més, es disposa d’un Centre de Control de Seguretat CECON, ubicat a la Ciutat de la Justícia de València, en el qual es supervisa i monitoritza, gràcies a més de 1.300 càmeres, la seguretat de les 64 seus de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Valencia Basket

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: