Bravo exposa davant la fiscal de Sala de Violència sobre la Dona els recursos de el Consell per atendre les víctimes del terrorisme masclista

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dimarts amb la fiscal de Sala Delegada de Violència sobre la Dona, Teresa Peramato, a la qual li ha exposat tots els recursos que el Consell ha posat en marxa a els últims anys per lluitar contra el terrorisme masclista. Totes dues, a més, han coincidit en la necessitat d’augmentar la formació dels professionals i que es demanin més informes de valoració integral de risc.

Bravo ha detallat a la cap de la xarxa de fiscals especialitzada en Violència de Gènere dels resultats d’iniciatives com la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes de l’Delicte? On més de l’60% de les persones que hi són ateses són maltractades ?, la oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València o la xarxa d’Unitats de Valoració Forense Integral (UVFI) l’expansió comarcal ha convertit la Valenciana “en l’única comunitat que ha posat en marxa aquest servei en compliment del que estableix la Llei Integral Contra la Violència de Gènere de 2004.

Tant Bravo com Peramato han coincidit que l’especialització “és la clau”. Per això, la consellera ha destacat el treball de les UVFI, els informes “serveixen de manera decisiva a jutges i fiscals a l’hora d’adoptar les mesures de protecció o modificar les existents per a les víctimes de violència de gènere”. En aquest sentit, la consellera ha destacat que, des 2019, “s’ha invertit més d’un milió d’euros per dotar a les nou UVFI comarcals d’una plantilla de professionals especialitzats que anem a ampliar, aquest mateix any, amb la creació de dos noves unitats a Dénia i Sagunt “.

La consellera també ha recordat la necessitat de crear més jutjats exclusius de violència de gènere. En aquest sentit, la Conselleria va presentar una proposta d’agrupació d’òrgans judicials en aquesta matèria en aquells partits judicials on sigui necessari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: