Bravo destaca que la Mediació redueix a 1.833 euros el cost mitjà de resolució d’un conflicte davant dels 8.015 d’un procés judicial ordinari

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la Mediació redueix a 1.833 euros el cost mitjà de resolució d´un conflicte davant dels 8.015 d´un procés judicial ordinari. A més, escurça el temps necessari per fer-ho dels 510 dies de mitjana a menys de 90. “Per aquestes raons i altres –ha assegurat– l’Administració de Justícia del segle XXI no es pot entendre sense la Mediació, per la qual la Generalitat està apostant de manera decisiva”.

La consellera s’ha expressat així després de la signatura de la renovació del conveni amb la Universitat de València amb la rectora, Mavi Mestre, per finançar la Càtedra Institucional de la Cultura de la Mediació de la institució acadèmica. Aquesta càtedra s’encarrega de fer accions formatives i de recerca sobre aquest mètode alternatiu de resolució de controvèrsies.

Per a Bravo, la Comunitat Valenciana “s’ha convertit en un referent en Mediació” gràcies a la llei autonòmica que la regula, aprovada el 2018, i que ha permès “superar la legislació estatal sobre la matèria per ampliar la Mediació a les jurisdiccions del que és Social, Mercantil i alguns casos Penal”.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que també es disposa del reglament que desenvolupa la norma autonòmica i que inclou la mediació gratuïta.

“Els resultats de tota aquesta feina –ha dit–, ja comencen a veure’s ja que des que aprovem la llei, els òrgans judicials de la Comunitat han derivat a la Mediació més de 1.500 assumptes en el període 2019-2022”.

Tot i això, per estendre el coneixement de la Mediació, en col·laboració amb els ajuntaments, va néixer la iniciativa Mediaprop, que ha suposat l’obertura de 51 oficines (26 a la província de València, 20 a la d’Alacant i 5 a la de Castelló) .

S’hi sumaran, aquest 2023, els serveis d’Orientació i Mediació que s’han obrir a les ciutats que són cap de partit judicial i en tres mancomunitats (Marina Alta, Els Ports i Terra del Vi).

Bravo també ha defensat que “si aconseguíssim portar a la Mediació tan sols un de cada deu assumptes que arriben als jutjats de les tres províncies valencianes, tant la ciutadania com les administracions públiques ens estalviaríem més de 370 milions dʻeuros a lʻany”.

Davant d’aquestes xifres s’entén millor que apostem per la Mediació i que aquesta convicció, a més, l’hàgim traslladat als Pressupostos, ja que aquest any dedicarem més d’1,7 milions d’euros per subvencionar accions d’atenció, informació ciutadana, pràctica mediadora i investigació com el treball que desenvolupa aquesta Càtedra Institucional”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: