Bravo destaca que 400.000 castellonencs tenen accés a la justícia gràcies a les deu oficines Justiprop i cinc Mediaprop de la província

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha posat en valor que més de 400.000 castellonencs compten amb serveis de justícia de proximitat, gràcies a les deu oficines Justiprop i dels cinc serveis Mediaprop situats als diferents municipis de la província de Castelló.

Gabriela Bravo ha inaugurat aquest dimarts les Jornades sobre Justícia Pròxima al municipi de la Vall d’Uixó on ha destacat “el projecte de Justícia Pròxima, que ofereix assessorament judicial a les oficines Justiprop i informació sobre la mediació a les de Mediaprop”.

Pel que fa a això, en paraules de la titular de Justícia “l’objectiu és garantir l’accés a la justícia a tota la ciutadania, sense importar el lloc de residència. Garantir l’accés equitatiu als serveis públics amb independència del lloc de residència és un dret de la ciutadania, així com la principal arma que tenim per combatre la despoblació.”

Segons un informe del Banc d´Espanya, una quarta part dels municipis valencians està en risc de desaparició. “D’aquí el nostre compromís per portar els serveis de justícia a tots els pobles de la Comunitat” ha afegit Bravo.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que la Comunitat compta amb 44 oficines Justiprop i 62 municipis amb serveis. “La Vall d’Uixó compta amb el servei des de setembre de 2021. Comptem amb deu oficines Justiprop a la província de Castelló (l’Alcora, Almassora, Benicarló, Benicasim, Castelló de la Plana -dues oficines-, Oropesa del Mar, Peníscola , Sant Mateu i la Vall d’Uixó) i cinc oficines de Mediaprop (Alcalà de Xivert, Almassora, Borriana, Onda i Peñíscola)” ha especificat.

Per a l’exercici 2023, la responsable de Justícia ha destacat que “destinarem gairebé 4 milions d’euros al servei de Mediaprop i Justiprop, que suposa un increment del 30 per cent (1,2 milions per a Justiprop i 2,6 milions per a Mediaprop )”.

Bravo ha recordat que “el juliol de 2021 es va iniciar el procés dʻimplantació de les oficines Justiprop per prestar els serveis dʻorientació jurídica de proximitat i la concessió dʻajudes als ajuntaments i mancomunitats que volguessin oferir el servei de Mediaprop als seus veïns i veïnes” ”.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, també ha visitat aquest dimarts amb l’alcaldessa del municipi, Tania Baños, el jutjat de Pau del municipi de la Vall d’Uixó.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: