Bravo destaca el paper de l’Administració per a la recuperació econòmica després de la pandèmia

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat aquest dijous que el sector públic constitueix “un motor clau per a la recuperació econòmica per gestionar els fons europeus”. En aquest sentit, Bravo ha defensat que la convocatòria extraordinària d’ofertes d’ocupació pública (OPE) que va aprovar el Ple del Consell divendres passat i que inclouen més de 3.800 places no només ajudarà a la recuperació, sinó que també “contribuirà a proporcionar estabilitat en passar d’una temporalitat a les plantilles públiques del 48% al 8%”.

Així s’ha expressat la consellera en la seua intervenció en l’obertura de les 16 Jornades Valencianes de Relacions Laborals organitzades pel Col·legi Oficial de Graduats Socials de València que, per a Bravo, “són especialment oportunes davant les grans transformacions econòmiques davant les quals el Dret Laboral no en pot quedar al marge”.

La consellera ha recordat que la pandèmia primer i la guerra d’Ucraïna després han provocat “noves incerteses” que s’uneixen a la “situació de canvi” provocada per les noves possibilitats d’organitzar la feina que obliga que la regulació “hagi de ser redissenyada” .

“També l’envelliment i la temporalitat són factors que estan condicionant el nostre model de mercat de treball i d’activitat i que afecta particularment les comunitats, com la nostra, que depenen especialment del turisme”, ha dit Bravo. En aquest sentit, ha assegurat que calen les aportacions jurídiques que puguin sorgir d’aquestes jornades per millorar “la seguretat jurídica de l’empleat i de l’ocupador”.

La consellera també ha destacat l’“instrument fonamental” que han suposat els ERTE i les mesures de la Generalitat per “preservar l’ocupació” fins al punt que la Comunitat Valenciana ha estat una de les poques autonomies que han mantingut “una bona tendència laboral” ” com demostren “els 66.900 contractes indefinits que s’han signat durant el primer trimestre del 2022”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: