Bravo demana a Govern una taxa addicional per a la reducció de la temporalitat que permeti a les autonomies “posar el comptador a zero”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha participat aquest dijous en la Conferència Sectorial presidida pel ministre de Política territorial, Miquel Iceta, en la qual s’ha debatut el Pla de Xoc que pretén reduir la temporalitat en les Administracions Publiques per sota de el 8%. En el document s’estableix que el personal interí no romangui més de 3 anys en una plaça sense que aquesta surti a concurs-oposició.

En la trobada Bravo ha demanat a Govern que a més de el pla d’estabilització que recull el document “que resulta clarament insuficient”, s’incorpori una nova mesura per reduir la temporalitat. Per a això, Bravo ha plantejat una taxa addicional per a la reduir la interinitat que permeti poder oferir totes de places estructurals -no incloses en plans d’estabilització anteriors-, en què no hi ha personal funcionari titular i creades amb anterioritat a l’1 de juliol de 2021 .

Bravo ha explicat que el que plantegem és una taxa addicional “que ens permeti posar el comptador de la temporalitat a zero”. Bravo ha assegurat que amb els plans d’estabilització i la incorporació d’aquesta taxa addicional podríem abordar una solució real a el problema de la interinitat actual. “I a partir d’aquest moment donar compliment als terminis en les exigències que la nova normativa bàsica plantejarà”. En cas contrari -ha assenyalat- segons l’estudi dut a terme pels tècnics de la Conselleria la temporalitat de la Comunitat Valenciana es mantindrà fregant el 20%, molt per sobre de l’objectiu de l’Ministeri de menys de el 8%.

Gabriela Bravo també ha advertit de la possible inconstitucionalitat d’aplicar únicament i exclusivament a el personal interí que es nom a partir de l’entrada en vigor de la reforma legal, la compensació econòmica per al personal interí que no aprovi la prova de consolidació. Per Bravo “suposarà una conflictivitat judicial que afectarà sobretot les comunitats autònomes ja que el tracte és clarament discriminatori”. “Es va a indemnitzar persones que contractem a partir de l’entrada en vigor de la norma i que hagin estat en un lloc de treball més de 3 anys i no obstant això, els interins actuals que compten en alguns casos amb llargs períodes de treball no van rebre cap tipus de compensació “- ha assenyalat la titular de Funció Pública.

A més, Bravo ha traslladat la necessitat d’ampliar l’apartat de l’acord que fa a el nomenament de personal interí en les places vacants per jubilació. Bravo ha insistit que hi ha a connectar aquest supòsit amb la Llei de Pressupostos de l’Estat que és la que determina quins deuen ser les causes que donen lloc a aquesta reposició d’efectius i que no es refereix exclusivament a la jubilació, sinó també a altres aspectes com a la pèrdua de condició de funcionari, a la retirada, mort, renúncia o excedència sense reserva de lloc de treball.

Finalment, la consellera de Justícia s’ha manifestat a favor d’anticipar les convocatòries de vacants de jubilació ja que “és fonamental perquè tingui-mos una mínima capacitat autoorganitzativa” i ha demanat que es mantingui un període de prova per al personal funcionari interí quan s’incorpori a l’Administració

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: