Bravo defensa la proximitat de la Policia Local com a “primera baula de la cadena” del sistema de protecció civil

La consellera dʻInterior, Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat “el gran nivell de competència, professionalitat i especialització amb què compta la Policia Local de València per afrontar els desafiaments dels nous models de ciutat”.

Bravo ha clausurat l’acte de lliurament de despatxos de la 53a promoció del Curs bàsic d’accés a la categoria d’agents de la Policia Local impartit per l’IVASPE, que capacita 152 agents de nou ingrés.

La consellera ha destacat que el treball de proximitat i proximitat de la Policia Local l’ha convertit “en la primera baula de la cadena del nostre sistema de protecció civil”, sent “el primer recurs on acudeix qualsevol veí o veïna quan sorgeix un problema de convivència”.

A més, s’ha dirigit als nous i noves agents que han realitzat aquest curs que “passaran a formar part de la nova Unitat de Proximitat i Convivència” per animar-los a “mantenir el contacte permanent amb la ciutadania i el teixit associatiu de la ciutat” .

La responsable d’Interior ha reafirmat el compromís de la Generalitat per garantir “l’excel·lència i comptar amb uns cossos i forces de seguretat d’avantguarda i amb el nivell de preparació més alt”. En aquest sentit, ha posat en valor la formació realitzada a l’IVASPE que a través de 700 hores lectives i 35 assignatures ha permès “instruir els futurs professionals en la presa de decisions en escenaris complicats, adoptar mesures de prevenció i generar estratègies de col·laboració amb la ciutadania”.

Salvaguarda dels nostres drets i llibertats

Gabriela Bravo ha assenyalat que, cossos com la Policia Local són essencials per salvaguardar els drets i les llibertats de la ciutadania. Però –ha afegit- “el nostre deure com a poders públics va molt més enllà”. “Hem de consolidar, ampliar i avançar cap a aquest model de convivència que garanteixi ciutats que ens cuidin, que responguin a les necessitats reals de la ciutadania, que fomentin serveis públics de qualitat, amb una mirada accessible i, sobretot, que potenciïn la igualtat”.

Amb la incorporació al servei d’aquesta nova promoció -ha indicat- “fem un pas més cap a aquests objectius. Primer, pel gran nivell de competència, professionalitat i especialització amb què compten per afrontar els desafiaments dels nous models de ciutat i, en segon lloc, per elevar els estàndards de l’estat benestar que tant mereix la ciutadania de València”.

Continguts ajustats a la casuística de la gran ciutat

El curs selectiu realitzat per aquests agents s’ha impartit per primera vegada a les dependències de la Policia Local de València. D’aquesta manera, segons ha explicat la consellera Bravo, s’han pogut “ajustar molts continguts com el turisme que acull cada dia, la gran àrea metropolitana que posseeix o problemes transversals com la violència de gènere a la casuística de la ciutat de València”.

Finalment, la responsable d’Interior ha anunciat que durant el mes de febrer es durà a terme a Xest un curs per habilitar 300 agents acabats d’incorporar a diferents plantilles de policies locals de les províncies de València i Castelló, al qual se sumarà un de nou per a comandaments que en pocs dies començarà a la ciutat d’Elx.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: