Bravo defensa la mediació per resoldre conflictes de manera eficaç i ràpida i contribuir a descongestionar els jutjats

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha indicat que “lʻobertura dʻaquest nou centre SOM a Castelló és una mostra més de lʻaposta dʻaquest Consell per la Mediació, un procediment per resoldre conflictes que és una alternativa a la via judicial més ràpida i econòmica i que contribueix a descongestionar els jutjats”.

Així ho ha explicat la consellera a la visita aquest dimarts a les noves instal·lacions SOM (Servei d’orientació i Mediació) de Castelló. Un espai accessible i reconeixible per a tots els veïns i que compta amb despatxos per a lorientació i les sessions de mediació.

La titular de Justícia ha assenyalat que “l’objectiu és apropar la mediació a la ciutadania i oferir assessorament i orientació sobre aquesta forma de resolució de conflictes” i ha afegit que els beneficis de la mediació són innegables “d’una banda, contribueixen a alleugerir la càrrega de treball dels jutjats i de l’altra, permeten a la ciutadania una solució menys costosa i més ràpida per resoldre les controvèrsies”.

Gabriela Bravo ha subratllat que “la Generalitat ha posat en funcionament quatre SOM a les Seus Judicials d’Alacant, Elx, Castelló i València” i ha subratllat que la Comunitat Valenciana “és l’autonomia que més aposta per la Mediació”.

Els procediments judicials derivats a mediació en els SOM de la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2021 van ser un total de 675. Des de començament del 2022, són un total de 597 derivacions. En concret, a Castelló, un total de 75, nombre que aquest any ha augmentat fins a les 87 (41 corresponents a civil i 25 a social).

La mediació permet estalviar fins a un 78% els costos i redueix més d’un 90% la durada del litigi. Les matèries que es poden tractar amb aquest mètode són divorcis, impagaments de pensions alimentàries, d’hipoteques amb possibilitat de desnonament; divisions dherències, comunitats de propietaris, exercici dels drets de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral o delicte de lesions.

La Comunitat Valenciana va aprovar el 2018 la Llei de Mediació, una mesura pionera ja que, en molts aspectes, supera la normativa estatal. Aquesta llei ofereix una regulació integral dels procediments mediadors i garanteix a la ciutadania la qualitat i la confiança en els agents i les entitats mediadors.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: