Bravo defensa en la Universitat d’Alacant el “paper fonamental” de la joventut per canviar les lleis i abolir la prostitució

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat a la Universitat d’Alacant el “paper fonamental” de la joventut “per canviar lleis i mentalitats i abolir la prostitució”. Així s’ha expressat durant la presentació de la campanya “Si pagues, abuses” que compta amb un anunci rodat per la directora de cinema social i guanyadora d’un Goya Mabel Lozano, present a l’acte al costat de la rectora, Amparo Navarro.

La consellera ha lamentat que Espanya sigui el tercer país de l’món que més prostitució demanda “i que aquest” comerç inhumà “mou més de 5 milions d’euros a el dia. La mateixa xifra -ha dit la consellera- que costarà tota la formació de les 3.245 noves matriculades en aquesta universitat en aquest curs “.

En aquest sentit, ha recordat que la prostitució genera el 1,5% de la riquesa mundial, segons l’Organització de les Nacions Unides en un negoci en el qual els traficants obtenen 29.000 milions de beneficis cada any “o el que és el mateix, 125 vegades el pressupost d’aquesta Universitat per 2021 “.

Aquestes xifres, segons la consellera, “ens posen davant el mirall de la societat que som, no la que creiem o volem ser” perquè “darrere de la prostitució no hi ha treballadores de l’sexe, sinó societats on l’home i la dona no tenen el mateix valor “.

La consellera, durant la seva intervenció, també ha explicat que és “preocupant” que a Espanya hi hagi cada vegada més adolescents, que fins i tot en edats primerenques recorren a la prostitució com un mer entreteniment.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha asseverat que no es pot consentir que els adolescents “assumeixin que la prostitució és una feina qualsevol i que anar a un bordell és com anar a supermercat” perquè “no podem normalitzar el que és explotació i més a l’considerar que aquests consumidors ni tan sols semblen ser conscients d’això “.

“Necessitem joves que no dubtin entre regulació o abolició, que no dubtin entre explotació o dignitat, i que no dubtin que darrere de prostitució, només hi ha històries de necessitat, violència, explotació, humiliació, por i aïllament”, ha conclòs Gabriela Bravo .

Jornada per l’abolició

El visionat de l’anunci dirigit per Mabel Lozano ha obert el Seminari “Reformes normatives per a l’abolició de la prostitució en l’àmbit autonòmic i local” celebrat a la Universitat d’Alacant i que forma part de les activitats de l’Fòrum Valencià per a l’Abolició de la Prostitució creat per la Direcció General de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: