Bravo assegura que l’Oficina de Violència de Gènere de Castelló servirà perquè “moltes dones facin el pas” i denunciïn els seus agressors

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que la nova Oficina de Denúncies de Violència de Gènere que aquest dimecres ha entrat en funcionament a la Ciutat de la Justícia de Castelló “ajudarà que moltes dones facin el pas” i denunciïn els seus agressors.

La consellera s’ha expressat en aquests termes en la seva intervenció durant la posada en servei de la nova Oficina idèntica a què es va obrir a València l’abril del 2019 i en què s’han atès 2.272 dones.

L’Oficina ocupa un espai de 185 metres quadrats que disposa d’un accés independent i diferenciat respecte de la resta del complex judicial. A més de les dependències de treball, compta amb una sala d’espera acollidora i segura i un espai amable condicionat com a zona de jocs per a l’atenció dels fills i les filles de les víctimes.

L’Oficina està dotada amb 28 professionals dels quals 6 són agents de la Unitat Adscrita a la Generalitat de la Policia Nacional coordinats per una oficial i dirigits per una inspectora cap. També compta amb el suport de sis equips psicosocials formats cadascun d’ells per un psicòleg i un treballador social més el reforç de la plantilla de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte que, a Castelló, compta amb una coordinadora, una psicòloga, tres lletrades i dues treballadores socials.

A tot això cal sumar-hi l’assistència jurídica mitjançant un torn d’ofici especialitzat en violència de gènere. El centre estarà obert de nou del matí a nou del vespre els 365 dies de l’any.

La consellera ha agraït el compromís del Ministeri de l’Interior amb aquest projecte pioner a Espanya ja que, atesos els “esperançadors resultats” obtinguts per l’Oficina de València, “vam entendre que calia territorialitzar el projecte i vam posar en marxa aquesta Oficina de Castelló i la d’Alacant, que obrirà les portes a l’octubre”.

Per a la consellera, “el que és desitjable per a tots és que avui no estiguéssim aquí i que aquesta oficina no fos necessària” perquè “seria el millor símptoma que la violència de gènere al nostre país està eradicada”. Tot i això, atès que no és així “hem de seguir treballant per construir un sistema de protecció per a les víctimes”.

La consellera ha detallat que lobjectiu és incorporar el sistema de protecció en sentit ampli des del primer moment. Per això és important la que la Policia estigui “especialitzada en violència de gènere” perquè “en conèixer el fenomen, aporten més sensibilitat i empatia en aquell moment tan dur de presentar la denúncia”. A més, Bravo ha recordat que les dones “compten també amb un equip psicosocial que estaran amb elles des del primer moment”.

“Estem construint projectes per fer front a aquesta xacra que ens fa vergonya a tots. Des del moment que s’atreveixin a fer el pas ja no les deixarem soles”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: