Bravo anuncia que més d’un miler d’efectius seran mobilitzats per actuar en cas de pluges torrencials aquesta tardor

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que la Comunitat Valenciana “amb totes les cauteles possibles està preparada” per afrontar episodis de pluges torrencials aquesta tardor gràcies “al miler d’efectius i el centenar de vehicles per a evacuació i rescat “que l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències pot desplegar en cas que sigui necessari.

Bravo ha realitzat aquest anunci en la presentació de la campanya de prevenció d’inundacions que s’ha celebrat aquest dijous a València en el marc de la Jornada Tècnica sobre Planificació d’emergències per inundacions.

La consellera ha recordat, a més, que és responsabilitat de l’Agència la coordinació del personal d’altres organismes que han d’intervenir en una situació d’emergència, com el de l’Agència Estatal de Meteorologia, les confederacions hidrogràfiques de l’Ebre, Xúquer i Segura, els sis serveis de bombers de la Comunitat Valenciana, els bombers forestals, les Forces i Cossos de Seguretat, la Unitat Militar d’Emergències, el voluntariat enquadrat en alguna de les 135 agrupacions valencianes de Protecció Civil i tots els recursos de la Generalitat en matèria d’alberg i assistència sanitària, entre d’altres.

Els episodis de pluges torrencials són cada vegada més virulents a causa del canvi climàtic de manera que, “atès que és la principal amenaça per a la seguretat, la Generalitat està adequant tota la seva acció política en matèria de Seguretat i Emergències per a enfrontar-nos a aquesta realitat i protegir persones i béns “, ha assegurat la consellera.

Gabriela Bravo ha insistit en la importància de la coordinació i la preparació “perquè som moltes les administracions que hem de treballar de forma conjunta i correspon a l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències la coordinació de tots els recursos”.

A més, ha recordat que els poders públics han de fer “pedagogia de cara a la ciutadania perquè sigui conscient que quan es declaren situacions d’alerta han d’assumir les indicacions dels serveis de protecció civil”.

A la jornada s’ha destacat el paper fonamental dels ajuntaments en la gestió de les emergències per inundacions, tant en les tasques de preemergència, realitzant el seguiment de les pluges i observant els punts més problemàtics del terme municipal, com durant l’episodi de mal temps.

També s’ha tractat de les tasques que realitzen els ajuntaments en prevenció amb especial atenció a la neteja del clavegueram i els sistemes de drenatge de la via pública.

La jornada d’aquest any s’ha celebrat en col·laboració amb l’Ajuntament de València, que ha aprovat, recentment, el seu Pla d’Actuació Municipal davant del Risc d’Inundacions i va tenir, en els episodis de pluges intenses de la tardor passada, d’activar el Pla en dues ocasions. El Pla d’Actuació ha estat el fruit de l’adaptació de l’anterior Protocol d’Actuació als requeriments de la normativa estatal i autonòmica de Protecció Civil.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha posat a disposició dels 103 municipis valencians que estan en zones de risc mitjà o alt d’inundacions i que encara no tenen Pla d’Actuació Municipal d’Inundacions “tot l’assessorament i el suport necessari per part de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències per ajudar-los a la confecció d’aquests plans per a la qual poden comptar amb el personal tècnic especialitzat “. Bravo ha recordat que l’existència d’aquests plans “facilita enormement una resposta ràpida i eficaç davant d’una situació de crisi”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: