Bravo anuncia que Alacant tindrà el primer jutjat penal especialitzat en violència de gènere de la Comunitat Valenciana

Alacant tindrà el primer jutjat penal especialitzat en violència de gènere de la Comunitat Valenciana que s’unirà als altres 32 d’aquesta jurisdicció específica de tot Espanya. Així ho ha anunciat aquest divendres la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en la visita que ha realitzat a la nova seu dels jutjats de Família 8 i 13 situats a l’avinguda Catedràtic Soler.

El que serà el jutjat penal 15, amb competència exclusiva en matèria de Violència sobre la Dona, forma part de la sol·licitud que s’ha elevat a el Ministeri de Justícia per a la creació de nou òrgans judicials més per a la seva posada en funcionament en aquest 2021 i per als que es compta amb un pressupost de tres milions d’euros.

Segons Gabriela Bravo, des del Consell “hem apostat perquè la Justícia estigui al centre de la política d’al Botànic i per tant ens hem compromès a ampliar la planta judicial” perquè “el meu objectiu és crear deu òrgans judicials nous cada any fins a arribar a els 40 en aquesta legislatura “.

En aquest sentit, la consellera ha destacat que en la proposta “cobra especial protagonisme la província d’Alacant ja que s’hi concentren quatre dels nou òrgans judicials que sol·licitem per a la seva posada en marxa aquest any”.

En tot cas, s’ha sol·licitat a l’Ministeri la constitució d’un altre jutjat exclusiu de Violència sobre la Dona a Alzira, així com la creació d’altres dos jutjats de primera instància a València (el nombre 30) ia Alacant (el 15). A ells cal afegir el jutjat de Primera Instància i Instrucció 7 de Sagunt.

La consellera també ha explicat que en la sol·licitud s’inclou l’ampliació de la planta judicial valenciana amb la creació de la Secció 4a de l’Audiència Provincial de Castelló; la de la Secció 11a de l’Audiència Provincial d’Alacant amb seu a Elx a la qual se sumaria la creació d’una plaça de president de secció a l’Audiència Provincial d’Alacant també per a la capital il·licitana.

A més, en la proposta a l’Ministeri de Justícia se sol·licita la constitució de dos jutjats (el de Primera Instància 6 de Dénia i el del Social 2 de Benidorm) l’entrada en funcionament es va suspendre al juny de 2011 mitjançant un Reial decret.

A aquesta iniciativa cal sumar la creació de dues places de magistrats: una per a la Secció 9a de l’Audiència Provincial de València per a l’ordre civil i especialitzada en matèria mercantil i una altra per la Secció 10a de la mateixa Audiència, però dedicada a família.

En la proposta elevada a l’Ministeri de Justícia es detalla que a partir d’el 30 de setembre entrarien en funcionament els nous jutjats de Primera Instància d’Alacant (el 15) i de Dénia (el 6). El 30 d’octubre seria el torn de la Secció 11a de l’Audiència Provincial alacantina amb seu a Elx. Els vuit òrgans judicials restants estarien operatius a partir de l’30 de desembre.

Per a la consellera, “l’objectiu de crear 40 noves unitats judicials en aquesta legislatura segueix vigent tot i el lògic aturada que ha suposat l’últim any a causa de la pandèmia de la COVID-19”. Per aquest motiu, “farem un esforç per recuperar el ritme d’ampliació de la planta judicial i bona prova d’aquest compromís són els 3 milions d’euros compromesos aquest any per a la creació d’aquests nou òrgans judicials”.

Noves instal·lacions per dos jutjats de Família

Gabriela Bravo ha realitzat aquest anunci durant la visita que ha dut a terme aquest divendres a la nova seu dels jutjats de Família 8 i 13 d’Alacant a l’avinguda Catedràtic Soler que s’ubiquen en un espai de 642 metres quadrats on treballen 24 persones entre funcionaris processals, jutges i lletrats de l’Administració de Justícia (LAJ).

Fins ara, la seu del carrer Els Dos-cents que albergava els tres jutjats de família complia amb tota la normativa de prevenció de la COVID-19 i comptava amb un pla de contingència específic avaluat per l’Institut Valencià de Salut i Seguretat en el Treball ( Invassat). No obstant això, per millorar la seguretat i l’operativitat d’aquests òrgans judicials, es va decidir el trasllat de dos dels tres jutjats i, a més, adequar una sala de vistes per augmentar l’aforament atès que l’afluència de públic estava augmentant considerablement a causa de l’augment de casos derivats de la pandèmia.

En aquest sentit, les noves instal·lacions de l’avinguda Catedràtic Soler han ajudat a que els temps d’espera d’aquests òrgans judicials no hagin augmentat tot i la pandèmia de la COVID-19.

Per això, la consellera ha destacat que entre els tres jutjats alacantins d’aquesta jurisdicció han resolt el 98% dels 1.119 assumptes que es van ingressar el 2021.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: