Bravo anuncia la pròrroga dels contractes de reforç dels bombers i bomberes forestals de la Generalitat

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat la prolongació dels contractes, fins al pròxim 31 de desembre, dels bombers i bomberes forestals de reforç que la Generalitat va contractar inicialment per sis mesos per reforçar els serveis d’emergències durant l’estiu i la tardor per fer front a la campanya d’incendis forestals i els temporals.

La pròrroga de la contractació dels bombers i bomberes forestals suposa que la Societat de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) manté fins a final d’any el dispositiu que es programa per als mesos en què l’amenaça de les emergències és més gran i pot, per tant, seguir atenent amb la mateixa eficàcia els serveis derivats de la pandèmia. La mesura afecta 180 efectius que treballaran fins al pròxim 31 de desembre i no fins a mitjans de novembre com estava previst.

Bravo ha assenyalat que aquesta decisió s’ha adoptat “tenint en compte la situació d’emergència sanitària en la qual seguim immersos”. “Els bombers forestals de la Generalitat han jugat un paper fonamental durant tota la pandèmia provocada per la COVID-19, encarregant-se de l’repartiment de material sanitari i queviures o duent a terme desinfeccions en residències de gent gran, espais públics o pobles sencers, com estan fent en les últimes setmanes “, ha explicat la consellera.

La titular d’Interior ha subratllat que, amb la prolongació dels contractes, “se seguirà garantint la màxima operativitat de el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat de cara a la reactivació de el Pla de Suport a Municipis ia qualsevol altra emergència a la qual haguessin de fer front “. Bravo ha aprofitat per agrair, de nou, “el gran treball i dedicació dels 900 bombers de la Generalitat durant els últims mesos”.

Amb la prolongació d’aquests contractes se seguiran mantenint operatives 16 bases distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana. De l’total, 11 unitats són de la província de València, 3 de la de Castelló i 2 de la d’Alacant. Aquestes 16 unitats s’uneixen a les 40 unitats terrestres i 6 Helitransportades que presten servei d’emergència durant tot l’any.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: