Bravo anuncia la posada en marxa d’unitats d’especialistes en finances per donar suport a jutges i fiscals contra la corrupció política i econòmica

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat la posada en marxa de tres unitats (una per província) d’especialistes en finances perquè donin suport a jutges i fiscals en la investigació i persecució de la corrupció política i econòmica.

Així ho ha anunciat Gabriela Bravo durant la seva intervenció en la clausura de les IV Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals que s’ha celebrat aquest divendres a Alacant organitzades per la Càtedra Deblanc creada per la Conselleria en col·laboració amb la Universitat de València.

Per a la consellera, “quan parlem de delictes econòmics i de blanqueig de capitals estem parlant de processos de gran complexitat per al qual els jutges i fiscals no sempre compten amb les eines necessàries per a la investigació”. Per aquest motiu, Gabriela Bravo ha defensat que s’enforteixi la capacitat investigadora de les forces i cossos desSeguridad de l’Estat i que es doti de formació especialitzada a jutges i fiscals.

“No hem d’oblidar -ha puntualitzat- que en els tribunals s’investiguen nombrosos casos relacionats amb els delictes que integren el dret penal dels negocis i de l’empresa, cosa que posa de relleu la necessitat d’una justícia especialitzada en matèria de dret penal econòmic, que té la seva pròpia identitat, en el qual queden inclosos els nombrosos casos de corrupció política i econòmica que tant preocupen a la societat “.

Per a la consellera, “si no abordem una reforma en profunditat, correm el risc que les nostres eines jurídiques i policials es quedin obsoletes davant els avanços informàtics”. De fet, ha recordat que en les reunions dels jutges degans d’Espanya es demana, des de fa anys, la creació d’un cos de perits en matèria econòmica i comptable a l’servei dels jutjats.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha reclamat que la nova Llei d’enjudiciament criminal inclogui la creació un cos de perits especialitzats en finances, comptabilitat i economia els informes siguin vàlids des del punt de vista processal de la mateixa manera que ho són els dels metges forenses dels instituts de Medicina Legal.

“Mentre arriba aquesta reforma, ha dit la Generalitat ha posat en marxa aquesta Càtedra Deblanc que desplega la seva activitat des de l’any 2018 per donar suport a jutges i fiscals amb eines eficients”, tant en matèria formativa com en tasques d’assessorament especialitzat en matèria econòmica i de maneig de bases de dades complexes.

Per a la consellera, “en tot just tres anys de vida, la Càtedra Deblanc s’ha convertit en un referent per la qualitat dels seus assessories i l’excel·lència en la formació que brinda” per lluitar contra la corrupció, la qual, “té un fort impacte en l’economia dels països, ja que afecta directament a les finances públiques, a la distribució de la riquesa ia la lliure competència entre empreses “, ha conclòs Gabriela Bravo.

Inforamció i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: