Bravo anima les jutges a utilitzar tots els recursos que proporciona la Generalitat per protegir les víctimes del delicte i els col·lectius vulnerables

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha animat, en el seu discurs d’obertura del V Congrés de l’Associació de Dones Jutgesses d’Espanya, que se celebra aquest dijous a València, a fer servir els recursos que proporciona la Generalitat per protegir les víctimes i col·lectius vulnerables i, en especial, les dones que pateixen violència de gènere.

En aquest sentit, la consellera ha explicat les línies mestres del Model Valencià de Justícia que “té les víctimes com a prioritat”. En aquest sentit, ha recordat que les 1.130 dones assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles des del 2003 són “un dolorós recordatori” contra “els discursos irresponsables de la ultradreta que falsegen i fins i tot neguen l’existència de la violència de gènere”.

Per refutar aquest argument, la consellera ha destacat que a la xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte -que ja és la més gran d’Espanya amb 35 oficines, una a cada partit judicial- s’han atès més de 88.000 persones des de la seva posada en marxa fa quatre anys. Entre elles més de 45.000 víctimes de violència: és a dir, 31 dones cada dia.

A això cal sumar el treball de l’Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere a la ciutat de València, que des que va obrir les portes l’abril del 2019, ha atès i protegit més de 1.500 dones, gairebé dues al dia. Bravo també ha fet referència a la posada en marxa de les Unitats de Valoració Forense Integral els informes de les quals estan a disposició de jutges/es i fiscals.

La titular de Justícia del Consell, al fil de la presentació del decàleg de mesures per abolir la prostitució que es va dur a terme aquest dimecres, ha defensat que “és hora ja d´assumir aquest repte perquè no podem mirar cap a un altre costat ni quedar-nos de braços creuats” davant “aquesta forma lacerant d’explotació”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: