Bravo afirma que la Generalitat “ha habilitat tots els mitjans tècnics i humans perquè la jornada electoral es desenvolupi amb èxit”

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha destacat aquest dimarts que la Generalitat ha habilitat “tots els mitjans tècnics i humans perquè la jornada electoral es desenvolupi amb èxit”.

La consellera ha fet aquestes valoracions després de visitar les dependències que acolliran els sistemes de recepció de dades habilitades a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre i en la posada en marxa estan treballant actualment un total de 25 persones entre personal funcionari i professionals de les empreses contractades amb aquesta finalitat.

Gabriela Bravo ha explicat que les eleccions de diumenge que “són un procés històric donat que la Comunitat Valenciana, per primera vegada, va a elegir els seus representants a les Corts al marge de la resta de les autonomies”.

Entre els treballs que s’estan realitzant actualment destaca la preparació dels sobres i paperetes accessibles en sistema braille així com la centraleta on més de trenta persones amb formació específica atendran els possibles dubtes o incidències que es puguin produir durant el recompte i l’enviament de dades .

En les eleccions del proper 28 d’abril estan cridades a les urnes 3.657.140 persones, de les quals, 3.547.087 resideixen oficialment a la Comunitat Valenciana i 109.153 estan censades com a residents a l’estranger. En aquests comicis hi ha 47.916 electors més ja que el cens de 2015 va ser de 3.609.224, davant els 3.657.140 d’aquest any.

D’altra banda, l’any 2015 es van constituir un total de 5.763 meses electorals que han augmentat per a aquest any fins a les 6.044 i que seran ateses per 18.132 ciutadans i ciutadanes que exerciran de presidents i vocals de cada taula.

Pel que fa als elegibles, un total de 1.378 persones a les files d’algun dels 18 partits o coalicions que es presenten a aquestes eleccions opten a ocupar un dels 99 escons de les Corts. D’elles, el 51,8% (714) són homes mentre que 669 (el 48,2%) són dones.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: