Bravo afirma que el debat entre regulació i abolició de la prostitució “no se sosté des del punt de vista dels drets humans”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dijous que el debat entre regulació i abolició de la prostitució “no se sosté des del punt de vista dels drets humans”, de manera que l’única opció és la abolició perquè, “en cap cas no pot ser acceptada com una manera de vida ni com una feina com qualsevol altra”.

Així s’ha expressat en la seua intervenció en l’obertura de la jornada ‘La prostitució a la Comunitat Valenciana. Perspectiva sociològica i mesures abolicionistes’, organitzada per la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i que ha comptat amb la presència de la rectora de la institució acadèmica, Eva Alcón, i el catedràtic de Sociologia de la Universitat de València, Antonio Ariño.

La consellera ha denunciat que aquesta societat “ha acceptat la prostitució perquè les seves estructures tradicionals es basen en la desigualtat dels homes sobre les dones” En aquest sentit, la consellera ha defensat que la prostitució no es basa “en contractes en què les dones accepten lliurement vendre els seus cossos, sinó en la desigualtat, la violència i la por”.

Per a Gabriela Bravo, aquest tema “incomoda una part important de la societat” ia més “des que es va suprimir la terceria locativa al Codi Penal, no comptem amb eines penals útils per perseguir i sancionar els proxenetes” que s’aprofiten que “la pobresa” sigui “el denominador comú de les dones prostituïdes, especialment de les immigrants que són, en molts casos, forçades o enganyades”.

Per aquest motiu “ens hem embarcat en el projecte d’abolir la prostitució per al qual es va constituir un Fòrum les conclusions i propostes del qual donarem a conèixer molt aviat i que ens permetrà establir un full de ruta per emprendre els canvis normatius i assistencials que necessitem per aconseguir aquest objectiu”.

Entre les propostes s’inclou, “la revisió de la normativa estatal i autonòmica, així com les ordenances municipals, si volem eradicar la prostitució i, a la nostra realitat més propera, acabar amb el corredor mediterrani de la vergonya”, en referència a la quantitat de prostíbuls que es concentren en aquesta àrea segons ha revelat el professor Ariño com a part de la seva investigació que s’inclourà a les conclusions del Fòrum Valencià per l’Abolició de la Prostitució.

En aquest punt, la consellera ha advertit, però, que “totes les lleis i normes que puguem promulgar seran lletra morta si no van acompanyades de polítiques assistencials, educatives i laborals que permetin a les dones prostituïdes aconseguir altres mitjans de vida perquè mai més es vegin obligades a vendre el seu cos per sobreviure”.

Per Bravo, “hem de treballar canviant lleis i polítiques, però també canviant mentalitats perquè la prostitució es contempli com el que és: una forma més de violència de gènere”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: