Bravo adverteix que el botellón serà considerat una falta greu multada amb fins a 30.000 euros

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha destacat que el botellón serà considerat “una infracció greu amb multes que van des de 601 a 30.000 euros”, després d’haver estat aprovat pel Ple de Consell celebrat aquest divendres el decret llei que modifica el règim sancionador contra els incompliments de les mesures davant la COVID-19.

Així s’ha expressat la consellera a terme de la reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i en la qual també ha participat la delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, els màxims responsables de l’Cos de Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències; així com l’alcalde de València, Joan Ribó, i representants dels ajuntaments d’Alacant, Castelló i Elx, i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Durant la sessió de treball, s’ha informat sobre la modificació de l’decret llei 11/2020, de 24 de juliol pel qual s’estableix el règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la COVID-19 , que entrarà en vigor a l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En concret, la norma prohibeix el consum col·lectiu de qualsevol tipus de beguda a la via pública o altres espais oberts a el públic, quan es constati per l’autoritat inspectora que s’impedeix o dificulta l’adopció de les mesures sanitàries de prevenció o de l’manteniment de la distància de seguretat interpersonal.

A més, es qualifica com a infracció greu la participació i, com a molt greu l’organització de reunions, festes o qualsevol altre tipus d’acte equivalent, de caràcter privat o públic, que impliquin una aglomeració o agrupació de persones, quan també “es constati per la autoritat inspectora que les circumstàncies de la celebració impedeixin o dificultin l’adopció de les mesures sanitàries de prevenció o de l’manteniment de la distància de seguretat interpersonal “.

D’altra banda, el decret incorpora la modificació de la llei de Salut Pública que permetrà avançar la prohibició de la venda de begudes alcohòliques en supermercats i botigues a l’detall a partir de les 20.00 hores.

Aquestes mesures s’apliquen a tot el territori de la Comunitat Valenciana independentment de si hi ha o no toc de queda en els municipis de més incidència de la COVID-19.

Efecte dissuasori entre els joves

La consellera ha explicat que “en aquest tipus de festes i de reunions és on tenim el major índex de contagis, de manera que l’anomenat botellón s’està convertint en un gran factor de risc”. Bravo ha justificat d’aquesta manera la necessitat de considerar el botellón com una infracció greu i establir multes quantioses.

Per a la consellera, la mesura busca “un efecte dissuasori entre els joves perquè, encara que confiem en ells, hem recordar-los que el virus ataca a tots i que el 10 per cent dels joves que es contagien tenen seqüeles molt importants”. Per això Gabriela Bravo ha apel·lat a la seva responsabilitat i ha mostrat la seva confiança que “compliran les mesures sanitàries”.

La consellera ha demanat la màxima col·laboració a les forces i cossos de seguretat de l’Estat i especialment a la Policia Local, “perquè són precisament els ajuntaments els que coneixen els llocs de major afluència per part dels joves”.

Finalment, Bravo ha assenyalat que “no podem consentir que les festes es traslladin a altres espais on no hi ha possibilitat de controlar els aforaments ni de dur a terme cap tipus de mesura sanitària, sobretot el distanciament social”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: