Borriana serà l’escenari de sortida de la segona etapa Setmana Ciclista – Volta Comunitat Valenciana Fèmines 2023

Borriana serà l’escenari de sortida de la segona etapa a la setena edició de la Setmana Ciclista – Volta Comunitat Valenciana Fèmines, prova organitzada a la Comunitat Valenciana pel Club Ciclista Escapada, que es disputarà del 16 al 19 de febrer.

L´alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor delegat d´Esports, Vicente Aparisi, la regidora d´Igualtat, Maria Romero, i el president del Club Ciclista Escapada i director tècnic de la Volta, Rubén Donet, han presentat aquest matí la segona etapa de la Volta a l’Ajuntament de Burriana. La competició constarà de quatre etapes en línia i està inclosa al calendari europeu de la Unió Ciclista Internacional (UCI).

Com en les anteriors edicions, la cursa tornarà a ser present a les tres províncies de la Comunitat Valenciana: Castelló, València i Alacant, i participaran 23 equips de quatre continents: Europa, Amèrica, Àsia i Oceania.

Així, Burriana tornarà a acollir aquest mes de febrer una prova de ciclisme de nivell, ja que la sortida de la segona etapa tindrà lloc dijous, 17 de febrer, cap a les 13.30 hores. És una etapa en què les corredores hauran de completar un recorregut de 117 quilòmetres amb trams de muntanya com el Marianet (3a), Eslida (2a) i Ahín (2a), per finalitzar a Vila-real.

A la presentació, l’alcaldessa ha posat en valor la competició perquè es tracta d’un esdeveniment esportiu que “per a nosaltres té un significat especial, perquè des de l’àrea d’Esports ja s’està treballant fa anys per la defensa de l’esport femení”. Així mateix, ha indicat que la Volta és una competició que “va molt més enllà de la nostra ciutat i que és molt positiva en diferents aspectes pel nostre municipi”.

Per part seva, tant Aparisi com Romero, han destacat la importància de recolzar i incentivar “esdeveniments de primer nivell en l’àmbit femení en diferents disciplines, igual que ho fem en les proves masculines”.

A la competició participaran 23 equips de quatre continents: Europa, Amèrica, Àsia i Oceania. 12 formacions de categoria UCI WorldTour, 6 d’elles espanyoles i un total de 161 ciclistes.

Des de l´organització han destacat la participació d´Annemiek van Vleuten, guanyadora de les dues darreres edicions i campiona del món que competirà, a més, amb la campiona d´Espanya, Mavi Garcia, i amb les ciclistes valencianes, Sofia Rodríguez, Alba Terol, Paula Soler i Sandra Alonso.

Vicent Aparisi ha destacat la “important tradició ciclista de Borriana” i també que la Setmana Ciclista – Volta Comunitat Valenciana Fèmines és la prova femenina “més antiga d’Espanya i una de les més importants del calendari internacional, que visita novament la nostra ciutat on el ciclisme té un fort arrelament des de fa molt de temps”.

Així mateix, Maria Romero ha volgut posar en valor el treball per “la igualtat, en l’àmbit esportiu que des del municipi es realitza conjuntament entre les regidories d’Igualtat i d’Esports” i que, en aquest cas, “compartim amb l’organització d’aquest esdeveniment, pel que suposa quant a proporcionar referents a les nostres nenes, joves i dones”.

Finalment, l’alcaldessa ha agraït a l’organització que es compti amb Borriana, perquè es tracta d’“un important esdeveniment que de nou atraurà nombroses persones aficionades al ciclisme, i veïns i veïnes, per veure partir l’etapa”.

A més, ha recordat que Burriana tornarà a ser protagonista a la Volta Ciclista a Espanya 2023 que es disputarà del 26 d’agost al 17 de setembre entre Barcelona i Madrid, i acollirà dimecres 30 d’agost el final de la cinquena etapa de la Vuelta, que sortirà des de Morella i recorrerà bona part de la província amb un recorregut de 185,7 quilòmetres de muntanya mitjana.

Safont ha reiterat la seva alegria davant el protagonisme que tindrà Burriana durant aquest any amb la celebració de “transcendentals jornades esportives que tornen a situar la nostra ciutat a l’aparador mediàtic tenint en compte que són carreres ciclistes referents al calendari nacional i, sobretot, al calendari internacional”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: