Borriana serà la seu de la 1a edició del Curs Internacional d’Arqueologia i Cultures del Mediterrani Antic

El Museu Arqueològic Municipal de Borriana organitza conjuntament amb les universitats Jaume I de Castelló, la de Macerata (Itàlia) i la de Lorraine (França), la 1a edició del Curs Internacional d’Arqueologia i Cultures del Mediterrani Antic, que aquest any tindrà lloc a Borriana entre el dilluns 3 i el diumenge 9 d’octubre del 2022.

El curs, adreçat a estudiants universitaris de Grau d’Història, Història i Patrimoni, Arqueologia o Humanitats, i estudiants de màster, proporcionarà coneixements sobre els fonaments teòrics, les metodologies i les tècniques dels estudis arqueològics. També treballaran en l’adquisició de competències dirigides a la protecció i la difusió del patrimoni arqueològic en una dimensió transmediterrània.

L’oferta formativa s’articularà en sessions pràctiques que tindran lloc els matins i les teòriques, que seran a la tarda. Les pràctiques inclouran les tasques d’excavació arqueològica, així com de documentació i registre de les dades de l’excavació. De forma paral·lela també es faran pràctiques de classificació de materials. Mentre que les tardes i el darrer dia lectiu es destinaran a les sessions teòriques relacionades amb conferències, així com a visites a les restes monumentals de la ciutat romana de Saguntum i Tàrraco.

Les intervencions arqueològiques del curs s’emmarquen al projecte de recerca de la vila marítima de Sant Gregori situada a la costa de Borriana, que abasta des del segle I aC al segle IV dC.

Els treballs d’excavació previstos en el curs es desenvoluparan al sector residencial on intervencions prèvies dutes a terme en aquest jaciment han permès recuperar una abundant informació que il·lustra l’evolució del jaciment romà que es tracta de la vila marítima romana excavada més gran de la Comunitat Valenciana .

Per això es tracta d’un element essencial del patrimoni cultural valencià, que com estableix l’article 1 de la Llei 4/1998, d’11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià, mereix ser completament documentat, protegit i valorat.

Arran d’això, i fruit de la col·laboració entre l’agent promotor de la urbanització Golf Sant Gregori on hi ha la vila i l’Ajuntament de Burriana, i seguint les indicacions de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport i de l’equip responsable de la excavació arqueològica, s’ha adaptat el projecte inicial d’urbanització perquè no afecti cap de les parts essencials de la vila.

Informació i Foto: Ajutnament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: