Borriana plantarà aquest divendres 19 creus de maig simbòliques per tota la ciutat

Aquest divendres, 28 de maig, Borriana, com a imatge de la represa de l’activitat fallera després d’un any de paràlisi, d’ajornaments i de restriccions, plantarà 19 creus de maig de manera simbòlica al llarg i ample de tota la ciutat. Les comissions falleres del municipi, com és tradició, muntaran els monuments en les seves ubicacions habituals, omplint de color i aromes els carrers del municipi fins el diumenge dia 30 a la tarda, quan seran retirats.

Com ha explicat la regidora de Falles, Sara Molina, en aquesta ocasió “no seran les tradicionals creus de maig a les que estem acostumats, amb els seus grans jardins, sinó uns monuments al·legòrics, de menor grandària, i tractant d’evitar el tall de l’trànsit “.

El mateix divendres, en el qual s’instal·laran les creus, a les 18 hores, les reines falleres, Elena Pastor i Júlia López, i les seues respectives Corts d’Honor realitzaran en grups reduïts sengles visites simultànies als monuments, que se situaran en aquells llocs en els quals es plantaran les falles, excepcionalment, aquest mes d’octubre de 2021.

“On es plantarà una falla es planta una creu”, ha expressat Molina, que ha destacat que “la instal·lació de les creus és un petit primer pas en les falles de 2021 i la represa de l’activitat fallera, a el mateix temps que es mantenen les restriccions sanitàries per controlar la pandèmia “.

D’altra banda, el dissabte 29 a les 18.30 hores tindrà lloc un lliurament de premis distintiva a totes aquelles falles que hagin participat d’aquesta festivitat. Serà un acte a l’aire lliure, al pati dels Salesians, en què les falleres i cavallers acompanyants de Borriana tornaran a retrobar-se, abillats amb la vestimenta regional, per primera vegada en aquest any.

Així mateix, la responsable de l’àrea de falles ha recalcat que “les festes són un motor econòmic per a la ciutat”, i ha explicat que amb la celebració simbòlica de les Creus de Maig s’intenta “donar un impuls a alguns dels sectors econòmics que més han patit durant la pandèmia, com les floristeries, les perruqueries o les modistes “.

La festivitat de les Creus de Maig és una festa qualificada d’Interès Turístic Provincial, en la qual els monuments florals, lligats a l’cicle faller, engalanen els carrers de la capital de la Plana Baixa cada any, a excepció de l’passat 2020, quan la situació sanitària ho va impedir.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: