Borriana permetrà la velocitat màxima de 50 km / ha 18 vials del municipi

Un total de 18 vials de Borriana comptaran amb el límit de velocitat permesa a 50 km / h, segons es desprèn de el pla elaborat per l’equip de Govern municipal, els Serveis Tècnics i la Policia Local per implantar els nous límits de velocitat a la ciutat, després de l’entrada en vigor el passat 11 de maig de la mesura que forma part de l’paquet de reformes legals en matèria de trànsit i circulació aprovades pel Govern el novembre del 2020, a l’objecte de reduir l’accidentalitat a les vies urbanes, especialment entre els usuaris més vulnerables.

A la resta de vies urbanes del municipi s’aplicarà el límit de velocitat de 20 km / h en vies que disposen de plataforma única de calçada i vorera, i a 30 km / h en vies d’un únic carril per sentit de circulació.

Cal recordar que tots els ajuntaments de l’entrada en vigor de la normativa compten amb l’opció de reduir els límits en les vies que considerin, no sense abans haver canviat la corresponent senyalització. Així mateix, els consistoris també tenen capacitat per augmentar a 50 quilòmetres / hora la velocitat màxima en vies d’un únic carril per sentit de circulació.

Borriana s’adapta així aquests dies als nous límits de velocitat en vies urbanes derivats de la modificació de l’Reglament General de Circulació després del seu estudi i després d’arribar a un consens politicotécnico perquè sigui el més còmoda i beneficiosa per als veïns i les veïnes, i tractar d’evitar el malestar social a la ciutadania que podria comportar per un excés de multes d’elevat import, ja que 30 km / h és una velocitat que ràpidament es sobrepassa en avingudes àmplies de l’tipus Cañada Blanch o Mediterrània.

En aquests moments el consistori ultima la instal·lació de la senyalització vertical per renovar i actualitzar la velocitat màxima de circulació en els carrers que ho necessitin i d’aquesta manera implementar la setmana que els nous límits de velocitat a les vies urbanes i travessies de la ciutat.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha destacat que la mesura va en la línia marcada pel Govern d’acord amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i ha assegurat que aquests canvis són “una oportunitat per fer una ciutat més amable, més segura i sostenible, seguint la línia de treball iniciada per l’equip de govern per aconseguir el nostre model de ciutat “.

Així mateix, Maria Josep Safont ha subratllat els beneficis associats a aquesta nova normativa per aconseguir “una mobilitat més segura i sostenible, garantir el flux de trànsit i afavorir els desplaçaments sostenibles”, a el temps que ha indicat que reduir els límits de velocitat és “el millor instrument de seguretat viària en l’àmbit urbà “.

Llistat amb la proposta municipal dels vials a 50 km / h

1. Av. Jaime Chicharro, des de la piscina fins a la cantonada del C / Migjorn

2. Camí Grau, des Mercadona fins a Av. Cañada Blanch

3. Av. Mediterrània, des del Grau fins al Port

4. Av. Almassora, des de la CV-18 fins a Pl. La Fira

5. Av. Vila-real, des de CV-18 fins a la primera habitatge de la població

6. Ronda Pere IV

7. Camí Serratella, es deixa a 40 km / h com fins ara

8. Av. Setze de Juliol

9. Av. De l’Transport, des ctra. Nules fins camí Llombai

10. Av. Londres

11. Av. París

12. Av. Unió Europea

13. Camí d’Onda, des Cubedo Giner fins CV-18

14. Ctra. Nules, des d’Av. De l’Transport fins CV-18

15. Av. V. Enrique Tarancón, des camí de l’Grau fins camí la Cossa

16. Camí la Cossa, entre Av. Setze de Juliol i Av. V. Enrique Tarancon

17. Av. Cañada Blanch

18. C / la Marina

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: