Borriana permetrà als establiments d’hostaleria ampliar la superfície de terrasses

L’Ajuntament de Borriana permetrà, amb caràcter excepcional i temporal, als establiments amb activitat d’hostaleria, subjectes a la normativa d’espectacles, l’ampliació de la superfície que tenen autoritzada de terrasses per a la instal·lació de taules, cadires i altres elements auxiliars. L’equip de govern municipal donarà compte a Ple, previst per demà, de la resolució per a la seva ratificació.

Segons ha avançat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el decret d’alcaldia, ja signat, suposa poder ampliar la superfície destinada a la terrassa per poder, al seu torn, incrementar el nombre de taules que preveu la norma “respectant, en tot cas, la proporció de l’50% en aquesta fase de el Pla de transició, entre taules i superfície disponible “.

L’alcaldessa ha manifestat que l’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és “facilitar i fomentar la ràpida obertura de les activitats d’hostaleria en el nostre municipi, intentant pal·liar, en la mesura del possible, la difícil situació econòmica que ve provocant la situació de crisi sanitària en la qual ens trobem “.

Característiques

El procediment estableix que l’autorització municipal no s’aplicarà als locals que no comptin amb autorització municipal prèvia per a la instal·lació de terrasses i no es sobrepassarà, ampliació inclosa, en superfície, aforament o nombre de taules i cadires, el límit que assenyali la norma corresponent reguladora de l’activitat en cada Fase de transició de la desescalada respecte a les que es tenen autoritzades.

La resolució, també estipula que l’autorització municipal s’atorga sempre sota el principi i l’exigència de “responsabilitat i col·laboració per part dels titulars i usuaris de les mateixes”, i que .se tracta d’una autorització “tàcita i en precari que no generarà cap dret de permanència o manteniment per al futur “, ha indicat Safont.

Amb caràcter general, ha precisat l’alcaldessa, “no es permetrà l’ampliació que afecti a l’entrada o accés a edificis, habitatges, comerços i guals, llevat que el titular de l’activitat estigui en possessió d’autorització expressa i per escrit per part de seus propietaris “. En qualsevol cas haurà d’haver un espai de pas mínim de 2 m per facilitar l’entrada i sortida als portals o comerços i per al pas de vianants.

Tampoc podran instal·lar tancaments o altres instal·lacions desmuntables de cap tipus, que puguin constituir espais tancats, ni cap altra classe d’element com màquines, accessoris, jocs, expositors, vitrines … només es permet l’ampliació amb taules, cadires i para-sols i, si és el cas, amb aquells elements necessaris per a delimitar l’espai ocupat (tanques, etc.).

Pel que fa als horaris, ha concretat que no s’autoritza ampliació d’horaris a terrassa, “sigui quina sigui l’activitat de què es tracti, s’ajustaran a l’obertura a les 6h i tancament a la 1:30, que és l’horari regulat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per a espectacles públics, activitats recreatives, activitats socioculturals i establiments públics, per a l’any 2020 “.

S’evitarà realitzar l’ampliació mitjançant l’ocupació de places d’aparcament o en voreres pròximes no confrontants amb l’autoritzada per exemple, davant. En el cas que aquesta sigui l’única possibilitat per dur-la a terme l’Ajuntament estudiarà individualment cada cas.

Com sol·licitar-

Per a l’obtenció de l’autorització d’ampliació es formularà una declaració responsable, segons model municipal, per via electrònica a través de la seu electrònica del web de l’Ajuntament: https://burriana.sedelectronica.es/info.0

A aquesta declaració responsable s’acompanyarà el plànol o croquis de l’ampliació de la instal·lació de terrassa que en el model esmentat es requereix, suficientment detallat i que contempli expressament les mesures dels diferents elements que componen la instal·lació i les distàncies entre ells, així com la resultant per al pas de vianants i per a l’accés a edificis, habitatges i / o comerços a què pugui afectar l’ampliació.

compliment

La Policia Local i la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han de vetllar pel compliment d’aquestes condicions i pot ordenar, en qualsevol moment, la retirada o modificació dels elements de la instal·lació que, al seu parer, estiguin incomplint o ocasionant situacions de risc per a la seguretat, salubritat, neteja i higiene de persones i béns.

Les seves ordres i recomanacions seran executives i el seu incompliment podrà derivar en un expedient sancionador, per instal·lació de terrasses sense autorització, o per qualsevol de les altres infraccions que preveu la vigent ‘Ordenança municipal reguladora de l’ocupació de l’domini públic amb taules, cadires i altres elements auxiliars ‘.

Inforamció i Foto: Ajuntament de Borriana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: