Borriana llança una segona campanya de bons per al comerç local i reserva les primeres 48 hores per als que no van poder adquirir-los a la primera

L’Ajuntament de Borriana, coincidint amb la celebració demà del Dia de l’Comerç Local, llança una nova campanya de bons per al comerç local durant el mes de novembre, després de l’èxit de la primera, i reservarà les primeres 48 hores de l’termini de compra de bons per als que no van poder adquirir-los en la campanya de el passat mes de juliol, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Així, els dies 2 i 3 de novembre es reserven per als veïns i veïnes que no van poder comprar bons en l’anterior edició, i a partir d’el dia 4 podran accedir també els qui ja els van gaudir.

Com ha explicat l’alcaldessa, “vist l’enorme interès generat per la primera campanya i els beneficis que va reportar a el teixit comercial de la ciutat, s’ha decidit llançar una nova campanya de bons per donar suport a el comerç de proximitat”.

El consistori ja ha publicat les bases que regulen aquesta campanya de bons descompte a la qual es podran adherir els comerços i establiments d’hostaleria o de serveis des del 25 d’octubre, coincidint amb el Dia de l’Comerç Local, fins a la fi de la campanya, el 21 de novembre.

Maria Josep Safont ha explicat que el govern municipal inverteix en aquesta nova iniciativa un total de 166.500 euros amb la finalitat de “donar suport tant a el comerç com a l’hostaleria i a el sector serveis dels barris a la ciutat, després del dur any i mig viscut com a conseqüència de la pandèmia “. En la primera edició, al mes de juliol, el consistori va destinar 200.000 euros.

Així, l’Ajuntament posarà en circulació bons de 20, 50, 100 i 200 euros, subvencionats a l’50% per als veïns i veïnes de Borriana que seran bescanviables per gastar en botigues de proximitat i hostaleria local adherits a la campanya.

D’aquesta manera, les persones participants, en el moment de comprar els bons, pagaran el 50 per cent del seu valor nominatiu sent l’altre 50 per cent l’import de la subvenció directa municipal.

El govern municipal impulsa per segona vegada aquest programa d’ajudes, la gestió serà duta a terme per la Confederació d’Empresaris de l’Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç-CV) com a entitat col·laboradora.

En la presentació de la nova edició dels bons han estat presents, al costat de l’alcaldessa, la regidora de Comerç, Sara Molina, així com la secretària d’Covaco Castelló-Confecomerç, Teresa Esteve, i el president de la Federació de Comerç de Borriana , Emilio Dávila, els qui han assegurat que “l’objectiu no és altre que fomentar el retrobament entre els consumidors i el comerç de proximitat després de la pandèmia”.

En aquest sentit, ha volgut recalcar que es tracta d ‘ “una iniciativa que beneficia tant als veïns i veïnes com als comerços ia la societat en el seu conjunt, ja que es recolza així un model productiu de proximitat, més sostenible econòmicament i mediambientalment, i on es genera una ocupació estable i de qualitat “.

Així mateix, han destacat que gràcies a la feina i la bona coordinació entre l’Ajuntament, la federació local de comerciants i l’autonòmica “s’han pogut posar en marxa aquests bons d’una forma reeixida, ia més de manera pionera, a l’ésser Borriana el primer municipi de la Comunitat Valenciana on es van començar a aplicar “.

Així doncs, després de la campanya de juliol s’inicia ara una segona fase al novembre, dos mesos tradicionalment de descens de vendes en el calendari comercial, de manera que els bons també pretendre donar un suport extraordinari en aquests períodes.

El límit màxim de subvenció per persona serà de 100 euros, és a dir, podrà comprar fins a 200 euros en bons, es podrà utilitzar un bo per compra i cada bo ha d’utilitzar-se pel seu import total en una sola vegada.

Podran optar als bons les persones majors de 18 anys empadronades a Borriana, que s’han d’inscriure a través de la plataforma en línia que s’obrirà per a la campanya. No obstant això, la Federació de Comerç de Borriana de nou proporcionarà suport per a les persones que tinguin dificultats per a l’accés en línia.

Adhesió de comerços

La participació dels comerços i establiments requereix la prèvia adhesió a la campanya, a partir de demà 25 d’octubre, i poden participar de manera gratuïta tots els comerços, establiments d’hostaleria i de serveis amb un local permanent obert a el públic a Borriana, amb un màxim de 10 treballadors d’alta. No s’inclouen en aquesta campanya les activitats referents a alimentació, quioscos, gestories, assessories, agències d’assegurances, despatxos d’advocats i notaries, farmàcies, estancs, gasolineres i cases d’apostes.

Les bases reguladores de les subvencions de la segona campanya de bons de el comerç es poden consultar a la seu electrònica del web municipal: https://burriana.sedelectronica.es/board/

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: