Borriana homenatja Vicenta Palau García amb motiu del seu centenari

L’Ajuntament de Borriana ha fet arribar a la borriana Vicenta Palau García, que resideix en un centre de gent gran de Castelló encara que encara està empadronada a Borriana, la felicitació de la seva ciutat pel seu 100 aniversari, que va ser el 10 de febrer passat.

El regidor de Gent Gran, Hilario Usó, ha explicat que els seus néts, besnéts, i un apadrinat, concretament Roberto Rodríguez, Roberto Capella, Eva Moliner, Neus i Paz, i Javier Mingarro, van celebrar un emotiu aniversari al costat de la centenària Vicentica, que se suma a la llista de persones centenàries a la ciutat.

Al jardí del Centre de Majors, els familiars presents li van cantar el corresponent aniversari feliç i, després de les abraçades i petons, li van lliurar la placa de l’Ajuntament de Borriana i, segons han expressat, Vicentica “es va emocionar molt i es va sentir molt orgullosa de que el seu poble hi pensés i li fes arribar un detall tan bonic”.

També han manifestat que, després, Vicenta va estar explicant anècdotes, moltes memoritzades per tots durant anys, recordava que va néixer el dia 8 de febrer, però era festa i l’endemà diumenge i la van inscriure el dia 10. Igualment, va recordar les persones que volia molt i ja no hi són, i descrivia com era la ciutat de Borriana abans, els costums, els principis, l’educació i el treball.

Per la seva banda, els familiars de Vicenta Palau han agraït a l’Ajuntament el detall que van tenir i l’oportunitat de celebrar un aniversari especial i emotiu al costat de Vicentica, a la qual han descrit com una dona “lluitadora, tan estricta com afectuosa a parts iguals, i clara a l’hora de dir les coses. No se li escapava ni el més pintat, cosa que havia de dir ho deia”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: