Borriana contracta a 11 noves persones a través dels programes EMCUJU i EMPUJU

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor de Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Ramon Monferrer, han donat la benvinguda a les 11 persones menors de 30 anys que a partir d’avui s’incorporen durant 12 mesos a la plantilla de l’Ajuntament gràcies als programes d’ocupació de la Generalitat Valenciana EMCUJU i EMPUJU, en el marc del Fons Social Europeu del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball. La contractació de les 11 persones al consistori correspon a diferents perfils, dels quals 2 faran funcions d’auxiliars de servei i 1 de conserge, integrats en el programa EMPUJU. Les altres 8 persones amb titulació superior de diferents perfils com ara informàtica, periodisme, orientació laboral, turisme, igualtat, orientació laboral i ciències ambientals, entre d’altres, englobats en la categoria EMCUJU.

Referent a això, els programes d’incentius per a la contractació de persones joves per entitats locals de tots dos projectes estan cofinançats per la Generalitat Valenciana, que els subvenciona amb 182.802,84 euros i l’Ajuntament de Borriana amb l’aportació de 86.424,87euros.

L’edil de Polítiques Actives d’Ocupació ha destacat “la importància d’impulsar aquest tipus de programes, que tenen molta rellevància per a l’administració i per a les joves i els joves, ja que van a optar a un contracte de treball, molts per primera vegada, durant un any a l’Ajuntament “.

Aquesta iniciativa, ha indicat Monferrer, s’emmarca dins de les accions de foment de polítiques actives d’ocupació impulsades per l’Ajuntament i ha destacat que amb ells s’aconsegueix “tant fomentar l’ocupació juvenil i la contractació com millorar l’experiència professional”.

A més, els programes tutoritzats suposen “un impuls per a fins a vuit departaments de l’Ajuntament, que segur implicarà una millora en els serveis que oferim a la ciutadania”.

EMCUJU i EMPUJU

Amb els programes EMCUJU i EMPUJU es contracta a joves menors de 30 anys per realitzar serveis i funcions pròpies de l’Ajuntament, que busquen impulsar la formació i l’ocupació.

L’oficina Labora va enviar a tres persones per a cada un dels 11 llocs de treball oferts i en funció d’un barem establert per la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament va seleccionar a les persones a contractar.

Els requisits per optar a ser seleccionat com EMCUJU o EMPUJU són ser menor de 30 anys i estar inscrit a les oficines LABORA de Vila-real com a demandant d’ocupació i en el Programa Nacional de Garantia Juvenil, a més d’haver finalitzat els estudis, ja sigui de mòdul mitjà, superior, carreres universitàries i / o màsters o cursos de postgrau, en el cas del programa EMCUJU.

L’alcaldessa ha volgut presentar a cadascuna de les persones que s’han incorporat com a treballadores indicant-los les seves funcions i la persona funcionària de referència “confiant en el seu bon fer”, i donant-los personalment l’enhorabona per haver aconseguit emprar-se i fer-ho amb “motivació i il·lusió “.

Per Safont, aquestes contractacions, que tindran una durada de 12 mesos, evidencien la col·laboració entre administracions per millorar l’ocupabilitat de la ciutadania. Així, Monferrer ha conclòs que aquestes contractacions s’afronten de manera coordinada entre la Generalitat i Ajuntament i mostren l’afany per “continuar millorant les condicions laborals dels nostres veïns i veïnes” i dels serveis que des de l’Ajuntament s’ofereixen “.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: