Borriana anima a participar a la seva ciutadania en el Dia Internacional Sense Ascensors

Borriana celebrarà dimecres que ve, 28 d’abril, el Dia Internacional sense Ascensors, una iniciativa que busca fomentar l’ús habitual de les escales com a forma d’augmentar l’exercici físic i abraçar un estil de vida saludable per lluitar contra el sedentarisme i l’obesitat, que suposen el tercer i quart factor de risc de mort en l’actualitat.

Per difondre la campanya i conscienciar la població, aquest any el Servei Municipal d’Esports (SME) ha plantejat com a repte una pujada virtual a l’campanar de Borriana, el Templat, que consistirà en pujar 230 graons, els mateixos que té la torre campanar .

El SME enviarà un diploma personalitzat als participants que completin tots els passos. L’acció s’ha de realitzar bé aquest mateix dia 28, o bé durant els pròxims dies, amb el dimecres 28 com a data límit. Un cop completat el repte caldrà enviar una fotografia a sme.eventos@burriana.es o pujar-la a Instagram citant el compte de @ sme.burriana

A més, a manera de promoció, el SME ha instal·lat aquesta setmana etiquetes en els esglaons de les escales de la casa consistorial, informant de les calories que es consumeixen amb cada esglaó pujat.

La iniciativa es planteja com una eina per dirigir l’atenció de la població a una forma fàcil i accessible d’estar físicament actiu en el dia a dia, a través de la rutina de pujar les escales en lloc de recórrer als ascensors, una recomanació que fan seu l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el Ministeri de Sanitat i la Comissió Europea.

Des del Servei Municipal d’Esports (SME), s’insta a pensar en les escales com un mitjà per fer exercici físic, ja que és una activitat fàcil que es pot implementar en la vida diària i que no requereix temps extra.

De fet, es calcula que dos minuts pujant escales ja tenen un efecte positiu en el consum diari de calories, i pujar-les regularment té un gran efecte en el control de l’pes corporal, el colesterol i la glucosa en sang, a més de disminuir el risc de mort en un 15%.

D’altra banda, el SME recorda que les recomanacions de l’Ministeri de Sanitat per a combatre la pandèmia de la Covid19 inclouen l’ús de les escales com una alternativa als ascensors, on es concentren més els aerosols.

Aquest any, a més de tots els partits polítics amb representació al consistori, s’han sumat a la iniciativa diferents clubs esportius de la localitat, com el Club Atletisme Buris-anna, el Club Esportiu Borriana, el Sorinthule Football Pro i el GRD Fut Net .

També s’han sumat a la campanya, com cada any, alguns dels centres escolars de Borriana. En aquesta edició hi participaran el CEIP Pare Vilallonga, el CEIP Novenes de Calatrava i l’IES Jaume I.

El ‘No Elevators Day’ és una iniciativa de l’Associació Internacional d’Esport i Cultura (ISCA) emmarcada dins de la campanya ‘Nowwemove’, que tracta d’aconseguir que 100 milions de persones siguin més actives en 2021, ia Espanya el promou la ONG Esport per a l’Educació i la Salut (DES).

Les persones que vulguin pujar fotos a les xarxes i contribuir a la promoció de la salut i la lluita contra la Covid-19 poden etiquetar i esmentar el seu col·legi, si té perfil a Facebook, Twitter o Instagram, Esport per a l’Educació i la Salut ( @educacondeporte, SURTI @SALGA_tweet, Comissió Europea @EUSport i @hepaeurope, OMS (@who i @fiona_hierve. També @sanidadgob, @deportegob i @educacCNIIE. D’altra banda, els hashtags seran #UseTheStairs i # COVID19

els beneficis

Es calcula que es cremen 10 calories només per pujar les escales durant un minut, el que suposa 560 calories en una hora. I és que, a l’pujar les escales, es cremen més calories en menys temps que a l’córrer a el trot, ja que trenta minuts de córrer a el trot equivalen a quinze minuts de pujar les escales.

Pujar i baixar escales és una activitat aeròbica molt eficaç que permet treballar els músculs de les cames i cremar greixos, aconseguint una millora en la freqüència cardíaca i la capacitat pulmonar, pel que es recomana realitzar aquesta activitat entre tres i cinc dies per setmana.

A més, l’hàbit de pujar escales pot resultar especialment senzill ja que no es necessiten habilitats especials ni destreses esportives, ja que únicament es necessita tenir una mica força de voluntat.

A més, els experts asseguren que la combinació de pujar-les i baixar-les és molt beneficiosa, a l’ésser activitats complementàries en què no es treballen els mateixos músculs.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: