Borriana acull la commemoració del ‘Dia de l’Esport’ 2021 impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso

Prop de 290.000 nens i nenes de la Comunitat Valenciana de 762 centres educatius celebraran demà el Dia de l’Esport

En l’acte institucional participaran l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i representants de la Fundació Trinidad Alfonso

A més, sis centres educatius del municipi comptaran durant la jornada amb la presència d’esportistes ‘il·lustres’ com Fernando Romay, César Sempere i Claudia Conte

La Fundació Trinidad Alfonso celebrarà enguany la sisena edició de la Diada de l’Esport matí, 31 de març, a Borriana, amb l’objectiu de mobilitzar a tot l’alumnat de la Comunitat Valenciana. Es tracta de contribuir al fet que la Comunitat Valenciana es converteixi durant aquesta jornada en una festa de l’esport i la convivència, i a difondre els valors i beneficis de la pràctica esportiva entre la població escolar.

En aquesta ocasió, la commemoració d’aquesta efemèride s’ha hagut d’avançar pel fet que el Dia Mundial de l’Activitat Física, que és el 6 d’abril, coincideix amb les vacances escolars de Setmana Santa. L’acte principal i representatiu de les celebracions tindrà lloc aquest any a Borriana perquè, segons ha destacat l’organització, és una localitat bolcada amb la promoció de l’activitat física i la salut entre els més joves, i en tots els centres educatius.

Així, es reconeix el seu Pla Estratègic de Promoció de l’Activitat Física i l’Esport en edat Escolar, Pla Pati, que ja va obtenir el Premi NAOS 2018 de el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. A més, també valoren que tots els centres educatius de la localitat són centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (CEPAFE), i que sempre participen en els projectes impulsats per la Fundació i la GVA: Dia de l’Esport, Esport a l’Escola i Esport a l’Escola +1.

El ‘Dia de l’Esport 2021’ serà el més multitudinari, solidari i esperat després que el 2020 no es pogués celebrar en els centres educatius a causa de la situació sanitària. A prop de 290.000 nens realitzaran demà una jornada lúdico-esportiva i compartiran els valors de l’esport, amb la participació de 762 centres educatius de la Comunitat Valenciana que s’han inscrit prèviament, 234 d’Alacant, 121 de Castelló i 407 de València, fet que suposa la xifra més alta de totes les edicions celebrades fins a la data.

La iniciativa, impulsada per la Direcció General d’Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso, pretén que tots els nens i nenes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana realitzin una jornada d’esport, a l’marge de la seva classe habitual d’Educació Física, per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’acte principal de Borriana comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, representants de la Fundació Trinidad Alfonso, la diputada d’esports de Castelló, Tania banys, i representants de la corporació. Després de l’acte institucional al Complex Esportiu Municipal Llombai, visitaran un dels centres escolars de la ciutat.

En aquesta edició de la Diada de l’Esport participen sis centres educatius del municipi, concretament al CEIP Cardenal Tarancón, CEIP José Iturbi, CEIP Pare Vilallonga, CEIP Novenes, Vila Fàtima i Salesians, que durant la jornada comptaran amb la presència d’esportistes ‘il·lustres ‘com Fernando Romay, César Sempere i Claudia Conte, que acompanyaran a l’alumnat en aquest especial dia esportiu, i amb activitats relacionades al voltant de la cita esportiva clau d’aquest any dels Jocs Olímpics o Paralímpics, i l’Eurobasket femení.

A més d’implicar-se en aquest Dia de l’Esport, cadascun dels centres involucrats pot participar en un concurs mitjançant l’elaboració d’un vídeo amb les activitats realitzades durant aquell matí

En les primeres edicions, només per participar, cada centre educatiu rebia un pack de material esportiu valorat en més de 120 euros. Aquest any, cada centre educatiu ha pogut triar si rebia aquest lot o, per contra, preferia que aquests 120 euros fossin donats a una entitat solidària. Un total de 116 col·legis han escollit aquesta segona opció, de manera que la Fundació Trinidad Alfonso destinarà els diners a aquesta entitat.

El projecte solidari escollit ha estat ‘Mou-T’, de la Fundació Dasyc, dirigit a la prevenció i suport a menors d’entre tres i 16 anys i famílies en risc d’exclusió social. Aquesta fundació utilitza l’esport com a mitjà d’integració social, aprenentatge d’hàbits saludables, desenvolupament físic, adquisició de normes, socialització, utilització de el temps lliure, resolució de conflictes i autocontrol de les conductes violentes, entre d’altres. El projecte té un abast d’uns 200 beneficiaris i es desenvolupa a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: