Borriana aconsegueix de la Generalitat la construcció d’una nova depuradora

Borriana ha aconseguit el compromís de la Generalitat per a la construcció de la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del municipi. Així, ho ha traslladat la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, durant un esdeveniment que ha tingut lloc a Castelló. L’anunci de la nova infraestructura ha tingut lloc en presència de l’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i posa fi als problemes eterns que arrossega l’actual estació de tractament d’aigües ubicada a la zona costanera sud de la ciutat, concretament a la Serratella . En tan sols quatre mesos de Govern, tant de l’alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, com de la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, han aconseguit anunciar l’arribada d’una infraestructura que feia una reivindicació històrica de la ciutat, demanada pels veïns durant dècades i que suposarà la inversió més important per a Borriana.

L’actual depuradora, que data del 1982, es troba pràcticament obsoleta i ha estat sotmesa a reparacions periòdiques que no han permès resoldre els problemes, tant d’avaries com de males olors, que denuncien els veïns de la zona. Després de dècades de demandes veïnals exigint una infraestructura que tracti les aigües i garanteixi un servei òptim als veïns, en una ciutat amb al voltant de 35.000 habitants, cosa que suposarà que Burriana properament disposarà d’una depuradora d’avantguarda, capaç d’assegurar el desenvolupament de nous sectors urbanístics, garantint el tractament adequat d’aigües residuals i reutilitzant aquestes aigües per a l’ús de reg a l’agricultura, en lloc de ser abocades al mar com passa durant els últims anys.

“És un dia històric per a Burriana, fa una mica menys d’un any, l’actual Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas i jo ens vam comprometre a aconseguir la construcció de la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals per a la ciutat si aconseguiem el govern a Borriana i la Generalitat, i hem complert amb la nostra paraula”, ha explicat l’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí. Després de l’anunci de la inversió milionària per a la nova infraestructura, l’alcalde ha agraït “el compromís ferm de la Generalitat amb Borriana, plasmant una solució que comporta una enorme inversió per donar solució a una demanda històrica dels nostres veïns”. “La depuradora ens assegura un desenvolupament sostenible i garanteix el nostre creixement urbanístic, ia més, ens permetrà recuperar la costa sud de Borriana tan oblidada durant els darrers anys”, ha valorat Monferrer, que ha defensat que “la ciutat per fi tindrà un tractament adequat aigües residuals, reutilitzant-les per a reg, comptant amb millor tecnologia i minimitzant l’impacte mediambiental”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: