Bootcamp GIHO aprofundeix en el potencial turístic sostenible de Caudiel

Florida Universitària ha celebrat durant dos dies el ‘Bootcamp GIHO’, un esdeveniment formatiu innovador de l’grau oficial de Turisme i títol propi GIHO (Gestió Innovadora de l’Hospitalitat i de l’Oci) que enguany s’ha centrat en el desenvolupament turístic de l’potencial del municipi castellonenc de Caudiel. Durant dos dies l’alumnat de primer a tercer de l’grau ha participat activament en un programa amb conferències, presentacions i reunions en què s’ha posat sobre la taula tota la feina desenvolupada aquest curs a través de la investigació, el debat, les consultes, tallers i la documentació i activitat d’aula.

El Bootcamp ha donat inici amb les presentacions de tot l’alumnat de l’grau de primer a tercer intercanviant informació i idees treballades fins a la data de el projecte GIHO.

Un equip va presentar un projecte per frenar la despoblació a través d’activitats d’estiu, utilitzant instal·lacions municipals com el camp de futbol i la piscina o la casa dels jubilats. Un altre equip va proposar desenvolupar el món màgic de Caudiel que parteix de la caseta de Ratoncito Pérez de Caudiel i que proposa seguir amb aquesta idea de casetes màgiques distribuïdes per tot el poble per fer una ruta singular. També es van presentar propostes que apostaven per destacar la gastronomia i agricultura de Caudiel, altres més centrades en rutes senderistes i l’esport a l’aire lliure, propostes per als més joves en matèria d’oci, … En definitiva, tots van estar aportant les seves idees de millora construïdes a partir de la presa de contacte al municipi -que va tenir lloc a inici de curs-, i dels tallers que havien desenvolupat a l’aula i que els havien provocat la reflexió i ofert eines per poder dur a terme iniciatives.

Després de les presentacions en les que l’alumnat va prendre consciència de l’evolució de cada equip es van establir tres conferències on line amb veïns de Caudiel que van oferir la seva visió del municipi, van realitzar receptes típiques del municipi per a l’alumnat, i van atendre a tots els dubtes que el alumnat tenia sobre el municipi i referents a l’agricultura, economia, infraestructures, llocs de reunió, costums i fins i tot història recent i passada de poble.

Un veí de la comarca també va explicar rutes, activitats i excursions a la comarca, així com el negoci de l’lloguer i / o venda de bicicletes per a activitats turístiques a la zona. Va acabar la primera jornada de l’Bootcamp GIHO amb una conferència on line amb Caudiel en la qual es va abordar l’atractiu turístic de la caseta de l’Ratoncito Pérez i la seva utilitat en el desenvolupament de l’experiència turística.

La segona i última jornada de l’Bootcamp GIHO va estar més centrada en el treball amb les coordinadores de cada un dels tres cursos de manera presencial però mantenint les distàncies requerides per la gestió de la pandèmia. Un co working al Campus València amb tot l’alumnat dels tres cursos va posar el punt final al Bootcamp amb intercanvis d’anàlisi, punts de vista, informacions i resultat de les dues jornades.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: