Bonig denuncia que l’Hospital Provincial de Castelló lidera el temps d’espera quirúrgica a la Comunitat Valenciana

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha denunciat avui que “l’Hospital Provincial de Castelló és el centre hospitalari amb major temps d’espera per ser operat amb 178 dies”.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha estat acompanyada en la visita al centre hospitalari pel president provincial Miguel Barrachina, i els candidats pel Congrés i el Senat a la província de Castelló Oscar Clavell i Salomé Pradas.

Bonig ha indicat que “l’Hospital Provincial de Castelló, que era un referent en matèria oncològica avui és notícia, però no pels seus magnífics professionals ni per les seves instal·lacions pioneres construïdes en el seu moment amb el PP, sinó per ser líder en el temps d’espera en intervenció quirúrgica. La mitjana actual de temps d’espera sanitària a la Comunitat Valenciana per ser operat és de 103 dies, al juny de 2019 eren 90 dies. És a dir, ha augmentat 13 dies en només un any. Però a Castelló, la mitjana de l’Hospital Provincial és de 178 dies, líder a nivell autonòmic. I el segon és l’Hospital General també de Castelló amb 171 dies en llistes d’espera. Això és inadmissible “.

Isabel Bonig ha manifestat que “els pressupostos que avui es presenten per al 2020 contenen retallades en sanitat. En 2016 es va acordar l’acomiadament de 17 treballadors de l’Hospital que ara la Justícia ha determinat que és nul i improcedent. Hi ha retallades a l’Hospital. També la piscina del servei terapèutic de rehabilitació està tancada per falta de personal. Tots els sindicats es van concentrar recentment per les retallades i falta de personal que no es cobreixen mentre s’endollen alts càrrecs “.

La presidenta regional ha assenyalat que “les llistes d’espera sanitàries són el gran problema per als valencians després de la feina i la situació econòmica, però això al Consell no sembla importar-li. El desastre en Sanitat no és un problema de personal sinó de falta de gestió “.

“Reivindiquem que el Provincial torni a ser un hospital referent, juntament amb els seus professionals que se senten atacats. El nou servei oncològic no està en marxa malgrat que van prometre que estaria en funcionament al gener d’aquest any. Estem al novembre i no s’ha fet res. El desmantellament de l’Hospital Provincial ha estat el principal projecte del Botànic per a Castelló “, ha afegit.

Isabel Bonig ha lamentat que “la realitat de la Comunitat Valenciana és l’abandó en la sanitat. Mentre que hi ha altres aspectes com les subvencions a les empreses dels germans de Puig que sí que té dotació pressupostària, en sanitat es retalla “.

Finalment, la líder popular ha recordat que “si el PP guanya, la gent tindrà un temps màxim en llistes d’espera, transcorregut el qual podrà decidir si vol passar a operar-se en la sanitat concertada”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: