Bonig critica que els centres escolars hagin hagut d’assumir la supervisió de protocols Covid davant la descoordinació de Sanitat i Educació

La presidenta de el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha lamentat avui la “descoordinació” entre les conselleries de Sanitat i Educació i ha criticat que els equips directius dels centres educatius hagin hagut d’assumir la supervisió dels protocols davant el Covid .

Bonig s’ha reunit amb representants de la comunitat educativa d’Elda, amb directors de centres públics i concertats, sindicats, membres de centres de formació professional integrats i pares i mares i de l’consell municipal d’Elda per veure com s’ha desenvolupat l’inici de curs escolar.

La presidenta ha escoltat les reivindicacions dels col·lectius i ha insistit en les mesures que per al PPCV són bàsiques: la implantació de la infermeria escolar, els test i la digitalització. Pel que fa a la infermeria escolar, Bonig ha assenyalat que el gran problema que li han traslladat els col·lectius és que són els equips directius dels que han hagut de supervisar els protocols, “i els encarregats d’aplicar les mesures sociosanitàries tot i que és un personal que no està qualificat “. “Per això necessitem la infermeria escolar a les escoles i als instituts per resoldre aquests problemes i també per descongestionar els centres d’Atenció Primària”, ha assenyalat.

Bonig ha insistit també en la necessitat de realitzar test massius i de manera periòdica a personal sanitari, de residències i educatiu i destinar tots els recursos necessaris. Pel que fa a la digitalització, la presidenta de l’PPCV hi ha assenyalat que cal adaptar el sistema educatiu. “No n’hi ha prou amb les tablets, que no han arribat a tots, ja que hi ha 160.000 alumnes en situació de vulnerabilitat a la Comunitat i només han arribat 30.000. Les plataformes de la Conselleria d’Educació no funcionen “. Així mateix, ha lamentat que Puig va fer en el Debat de Política General 410 ‘ximoanuncios’ “i no hi hagués un projecte de digitalització de la xarxa pública d’educació”.

La dirigent popular s’ha referit també a la neteja dels centres com a mesura de protecció per la pandèmia, i ha assenyalat que és un dels problemes que li han plantejat els col·lectius. “A primària va a càrrec dels ajuntaments i per això des del PPCV hem demanat una línia específica perquè els ajuntaments tinguin recursos i puguin fer front a totes les despeses per mesures Covid. En Secundària la neteja l’estan fent els instituts i cal recordar que la Secundària és la Conselleria. Hi ha una crítica generalitzada per la descoordinació entre Educació (Marzà) i Sanitat (Barceló), no només amb els tests i creiem que s’ha de crear un gabinet de crisi en què Educació i Sanitat han d’estar “, ha manifestat.

Així mateix, Bonig s’ha referit a l’material per fer front a l’Covid i ha indicat que “el poc que havia enviat la Conselleria s’ha acabat i els centres estan recorrent als seus propis recursos per poder tenir material”.

Debat de Política General i Pressupostos

D’altra banda, Bonig s’ha referit a les iniciatives presentades pel PPCV en el Debat de Política General, que es votaran demà en les Corts. La presidenta de l’PPCV ha reiterat que ha ofert el suport de l’PPCV a Puig per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat “perquè som conscients de la dificultat de la situació, però té unes contrapartides, que són els cinc eixos que vam proposar -sanitat, educació , baixada d’impostos i finançament, conciliació i política social- i lamentem que Puig no hagi acceptat cap d’aquestes mesures i s’hagi limitat a les seves anuncis “.

“Cal fer una reordenació de la despesa i destinar els diners que hi ha al fonamental. Si Puig està disposat tindrà el nostre suport, però que digui dia i hora i presenti un document, no és temps de fotos “, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: