Begoña Carrasco: “Dotarem de detectors d’incendis gratis les cases dels nostres grans per evitar successos com el d’ahir amb una persona de 70 anys ferida per un foc a casa”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, es compromet a dotar de detectors d’incendis les cases de la gent gran quan governi. “És per a nosaltres una prioritat per evitar successos com el d’ahir a la ciutat de Castelló, amb una persona de 70 anys ferida per un foc produït a casa seva”, assenyala.

“Aquests dispositius costen molt pocs diners i són de gran ajuda en matèria de prevenció per a la gent gran que viu sola, en el cas de la ciutat de Castelló són més de 8.000 veïns en aquesta situació. L’alcaldessa socialista Amparo Marco presumeix de fer de Castelló una ciutat amigable amb la gent gran, però després es nega a dotar-los de més seguretat. Al desembre el seu govern va impedir que s’aprovés la iniciativa del PP per dotar els habitatges de gent gran de detectors d’incendis, de manera gratuïta, però ho farem realitat així que governem i que sigui el cos de bombers de la capital qui l’instal·li. Altres ciutats com València ja ho fan, amb una previsió d?instal·lar més de 600 dispositius d?aquestes característiques durant aquest any”, afegeix.

Es tracta d´un compromís dels Populars amb la gent gran de la ciutat de Castelló. Aquells que tinguin interès a instal·lar un dispositiu de detecció d’incendis a casa seva, de manera gratuïta, ho podran fer a través de l’Ajuntament. Una tasca que s’assumirà des del cos de bombers de Castelló, incloent-hi la instal·lació i l’assessorament necessaris per reaccionar davant dels incendis i prevenir-los, a més del seguiment per part dels serveis socials municipals.

“Ahir va passar al grup de Perpetuo Socorro, on una veí va haver de ser hospitalitzat després de declarar-se un incendi a casa seva, segons sembla provocat per un calefactor. Estem parlant d’un col·lectiu vulnerable sense oblidar els estudis existents sobre víctimes d’incendis, que asseguren que més del 60% dels morts en incendis d’habitatges a Espanya supera els 65 anys”, insisteix Carrasco.

El 2016 el Partit Popular ja va sol·licitar, a través d’una iniciativa al Ple, una línia d’ajuts per a la instal·lació d’aquests dispositius en habitatges de gent gran, “tot i ser aprovat han passat 6 anys i l’alcaldessa socialista segueix negant-los aquest recurs, que no deixa de ser una ajuda més en la protecció de la gent gran”, lamenta.

Segons l’informe ‘Víctimes d’incendi en habitatges a Espanya 2021’, presentat per l’associació de bombers APTB i la Fundació Mapfre, l’any 2021 va deixar 152 morts per incendi, 33 més que l’any anterior. D’aquests, 104 morts van ser a la nit (de 20.00 a 8.00) i més del 50% eren majors de 65 anys.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: