Begoña Carrasco: “Apostem per les nostres senyes d’identitat i per les nostres tradicions”

La portaveu del Partit Popular, Begoña Carrasco, i la regidora del PP María España s’han reunit amb representants dels grups de ball El Forcat, la Nova Escola i l’Escola de Dansa Castelló després de conèixer-se que la Magdalena del 2023 no comptarà amb actes tradicionals , com la Dansà Infantil i la Trobada Juvenil, done aquestes agrupacions hi participaven. Les dues cites estan organitzades per la Federació de Grups Folklòrics i la decisió de no incloure-les se’ls va comunicar a 22 dies de l’inici de les festes.

“Apostem per les nostres dades d’identitat i per les nostres tradicions. Quan governem recuperarem la cultura per a tots i no per a uns quants, com fa aquest equip de govern municipal”, assenyala Begoña Carrasco. I afegeix: “És lamentable el menyspreu d’aquest equip de govern als grups de ball locals i trobades com la Dansà Infantil o la Trobada juvenil que s’han quedat fora de la Magdalena. Farem que tornin a formar part de la programació de les festes de Castelló”.

L’existència d’un sol escenari i un únic equip de música, com s’ha previst per part de l’àrea de festes, limita la participació, cosa que afecta negativament els grups de ball locals. Ja al Ple de dijous la regidora del PP María España va demanar explicacions a l’alcaldessa preguntant-li si aquests actes no eren considerats prou importants per garantir-los un lloc al programa de festes. Cal tenir en compte que hi ha joc la il·lusió de molts nens i de les seves famílies que fa tot un any que es preparen per participar-hi. La pregunta no va ser resolta al Ple, ni tampoc a la sessió extraordinària del Consell Rector de Festes on María España el va tornar a posar sobre la taula.

“El Partit Popular aposta per la cultura i les tradicions de Castelló i per la gent que les fa possible. Només cal posar-los traves i obstacles per participar a Magdalena als qui fomenten i mantenen entre els més joves la cultura popular. Ni la potencien, ni els donen suport, ni els tenen en compte. D’aquesta manera només aconseguiran que es perdi el que és propi de Castelló. Amb les seves decisions improvisades i amb la manca de planificació i de gestió política, estan acabant amb la il·lusió de molts castellonencs”, assenyala Carrasco.

“No és bo que els grups de ball, per voler participar en les festes de la ciutat, només trobin traves i impediments. No els prenen de debò des del moment en què les seves actuacions van canviant de data i ubicacions segons convingui al regidor de festes. És una vergonya que el govern municipal renegui de la cultura popular pròpia”, apunta.

“La Dansà infantil i la Trobada juvenil avui sumarien més de 20 edicions si el govern municipal no hagués decidit prescindir de les dues cites a la programació de Magdalena, cosa que és una pena”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: