Bastidas: “Cal incrementar els recursos per a la prevenció de la violència viral sobre els menors internet”

La portaveu adjunta de l’GPP i vicesecretària de política social, Elena Bastidas, ha exigit avui tant a el Consell com a Govern de Sánchez que “incrementi els recursos per a la prevenció de la violència viral sobre els menors a internet”.

La portaveu adjunta de l’GPP va presentar una PNL en Les Corts, que després de ser transaccionada per Compromís ha estat aprovada definitivament.

En aquest sentit, la diputada popular ha manifestat que “cal promocionar dins de totes les etapes formatives l’ús adequat i crític d’internet, posant especial atenció a la violència viral, i en especial, les que impliquin abús i explotació de menors d’edat “.

“Des dels grups de les Corts, hem volgut posar l’accent en garantir una major protecció als nens, nenes i adolescents que el simple control d’accés als mateixos”, ha remarcat la diputada popular.

En aquest sentit, Bastidas ha destacat que davant les dades derivades d’un estudi de la Conselleria de Sanitat Universal en què afirma que el 45% dels escolars valencians dedica més de 2 hores a el dia a les xarxes socials, percentatge que arriba al 64 % d’usuaris durant el temps lliure de cap de setmana. A més, 7 de cada 10 nens valencians entre 10 i 12 anys afirma que està registrat en alguna xarxa social.

Davant aquestes dades, la dirigent popular ha afegit que “cal incloure en les campanyes de prevenció i informació, entre els seus objectius, la prevenció sobre continguts digitals sexuals i / o violents que puguin influir i ser perjudicials per a la infància i adolescència. Aquestes campanyes estaran dirigides a les famílies amb fills i filles a càrrec “.

Així, Elena Bastidas ha afirmat que “cal fomentar la col·laboració de el sector privat per a la creació d’entorns digitals segurs”.

“La protecció dels nostres menors és un assumpte que ha d’afectar totes les esferes de la societat i per aquesta raó demanem transposar i desenvolupar la legislació europea en matèria de protecció dels menors en les xarxes socials, internet i la societat digital”, ha assegurat Bastidas.

La portaveu adjunta ha afegit instat el Govern d’Espanya “a millorar el marc legislatiu que permeti el desenvolupament de polítiques públiques de prevenció i protecció de la infància a internet”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: