Bastidas: “A Oltra li preocupa més el seu futur polític que el milió de persones que viuen en pobresa a la Comunitat”

La portaveu adjunta de l’GPP i Vicesecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha denunciat avui que “Oltra està més preocupada per quin serà el seu futur polític que per les altes taxes de pobresa a la Comunitat Valenciana”.

Elena Bastidas ha anunciat que “el risc de pobresa o exclusió social a la Comunitat Valenciana ja arriba a gairebé 1,5 milions de valencians i a gairebé 700.000 en pobresa severa. El 29’3% de la població valenciana es troba en situació de pobresa “.

“Som la segona CCAA amb la taxa més alta de pobresa severa a Espanya. Estem 3 punts per sobre de la mitjana nacional i la resposta d’Oltra és ignorar aquesta situació i no fer res “.

La portaveu adjunta de l’GPP ha anunciat que des del PP hem proposat la posada en marxa d’un Pla de Xoc contra la pobresa que ha estat rebutjat pels grups polítics que sustenten a Consell. “Per a Puig i Oltra, el gairebé milió i mig de ciutadans de la Comunitat Valenciana que ho estan passant malament, que no poden donar de menjar a les seves famílies i que estan en situació de vulnerabilitat no estan entre les seves prioritats”.

Bastidas lamenta que “Oltra està més preocupada per tapar les seves vergonyes i la condemna d’un educador per abusar d’una nena en un centre de menors tutelat per la Generalitat Valenciana i la seva falta de gestió en aquest cas, que per posar en marxa mesures per atendre a les persones que més ho necessiten en aquest moment “.

Per la seva banda, la portaveu adjunta de l’GPP ha anunciat que “el PP proposa que s’incrementi el personal dedicat a gestionar la dependència i la renda Valenciana d’Inclusió, així com blindar els temps màxims de resolució i pagament de prestacions”.

“És urgent que es posi ja en marxa un pla específic per combatre la pobresa infantil. Cal reconèixer immediatament les ajudes mitjançant una declaració responsable “, ha matisat la dirigent popular.

“Necessitem un Pla específic per combatre la pobresa infantil, que porti aparellat el reconeixement immediat de les ajudes mitjançant declaració responsable”.

A més, ha afirmat que “el Consell es va comprometre al mes de desembre de l’any passat a tenir en marxa el conveni de coordinació per poder gestionar l’Ingrés Mínim Vital a la Comunitat Valenciana i que no es produïssin duplicitats que només perjudiquen els que més ho necessiten i gairebé un any després seguim sense tenir una solució “.

La manca de gestió tant de Sánchez com de Puig estan provocant que “les eines habilitades pel Govern central en el cas de l’Ingrés Mínim Vital i de la Generalitat Valenciana en la Renda Valenciana d’Inclusió no estiguin funcionant com haurien per pal·liar les situacions de pobresa i exclusió social “.

En l’actualitat, ia causa d’aquesta manca de gestió i de coordinació, l’Ingrés Mínim Vital només arriba a 1 de cada 5 llars valencianes que es troben en situació de pobresa o exclusió social.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: