Barrachina: “Mentre Sánchez anuncia la gratuïtat en alguns trens, a la Comunitat Valenciana els segueix tancant”

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, ha assenyalat que “mentre Sánchez anuncia la gratuïtat en alguns trens, a la Comunitat Valenciana els segueix tancant”.

Per al diputat popular, “aquest anunci resulta hipòcrita la mateixa setmana en què es perpetra el tancament oficial de la línia València. El PP continuarà reclamant la reobertura de tots els serveis que ha tancat el PSOE aquest darrer any”.

Així, Miguel Barrachina ha advertit que “hi ha més línies de transport ferroviàries en risc de ser eliminades. Abans de parlar del populista gratuït total, Sánchez hauria de restituir primer les línies que ell mateix ha tancat: la reobertura de la C-4 València-Xirivella, que retorni els AUS a l’Estació d’Atocha i que, després de recuperar els serveis que ell mateix va retallar, compleixi el seu compromís amb les plantilles de maquinistes i la resta de personal de RENFE”.

En aquest sentit, Barrachina ha anunciat la presentació d’una proposta a les Corts per restituir la línia València-Conca-Madrid, suprimida per la falta de rendibilitat segons ha dit la ministra. Són cent mil viatgers cada any i 2.277 trens, a més del tancament de les pedanies d’Utiel i Camporrobles. Són molts els afectats”.

Miguel Barrachina ha recordat que “el govern popular va deixar aprovada una Obligació de Servei Públic amb finançament de 1.100 milions anuals per compensar qualsevol pèrdua econòmica fins al 2027 per a aquesta línia i totes les que poguessin ser deficitàries econòmicament. La rendibilitat social i el servei que presten és més important com va demostrar el PP en situacions econòmiques molt compromeses”.

El portaveu popular ha mostrat el seu temor que s’eliminin noves línies en un futur immediat. “El Govern preveu endurir les condicions per declarar les noves obligacions de servei públic i atorgar més preferència als transports per carretera. De fet, hem arribat a tenir 150 trens diaris menys dels que circulaven el 2018. A Rodalies han eliminat definitivament la C-4 València-Xirivella i cinc de les sis línies que funcionaven bé han passat a encapçalar el rècord nacional d’incidències ferroviàries. En mitja distància, el tancament de la línia València-Conca sembra l’ombra del dubte amb retallades a la línia a Villena, Vinarós, el Xàtiva-Alcoi o el Sagunt-Terol que tampoc passarien el tall dels criteris ministerials”.

Miguel Barrachina ha assenyalat que “Puig no té cap interès a reivindicar les inversions en infraestructures ferroviàries per a la Comunitat. És lamentable que, tornem a ser els perjudicats per Sánchez, però encara és pitjor que Puig es mantingui callat davant del seu cap”.

D’altra banda, Barrachina ha lamentat que Sánchez “es dediqui pavonejar-se en la seva visita per inaugurar el tram de la N-232 del Port de Querol amb dos anys de retard i que no faci cap menció que va ser adjudicat i iniciat el 2017 pel govern de Mariano Rajoy. L´únic mèrit del govern socialista és haver endarrerit l´execució de l´obra i haver paralitzat l´altre tram pendent entre Masia de Torreta a Morella Sud previst també per al 2020”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: