Barrachina: “La Comunitat Valenciana ha de recuperar les freqüències suprimides en rodalies i mitjana i llarga distància”

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, ha demanat a Sánchez que “la Comunitat Valenciana ha de recuperar ja la totalitat de freqüències suprimides, tant a Rodalies, com a mitjana i llarga distància, respecte a les existents el 2018”.

Miguel Barrachina ha denunciat la manca d’interès tant del Govern de Sánchez com del Consell de Puig “per mantenir el servei públic ferroviari a la nostra Comunitat ja que han suprimit línies com la d’Utiel i la C-4 de València-Xirivella”.

En aquest sentit, Barrachina ha lamentat la manca d’inversions i d’interès de Sánchez i de Puig per reivindicar les inversions en infraestructures ferroviàries per a la Comunitat. És lamentable que, tornem a ser els perjudicats per Sánchez però encara és pitjor que Puig es mantingui en silenci i no sigui capaç de reivindicar”.

El portaveu adjunt del GPP ha recordat que “els partits que sustenten el Consell de Puig, PSPV, Compromís i Podem van votar en contra de mantenir el servei ferroviari tradicional València-Conca-Madrid, que ha estat tancat pel Govern de Sánchez

“El dany al transport públic és enorme, ja que anualment circulaven 2.277 trens que, amb una utilització mitjana de 44 passatgers, queden ara orfes d’aquest servei, i això afecta Camporrobles, pedanies d’Utiel i altres municipis contigus que utilitzaven aquestes estacions per als seus viatges, com Villagordo del Cabriel, Fuenterrobles”, ha assegurat.

Així, el diputat popular ha recordat que “hi ha més línies de transport ferroviàries en risc que s’eliminin ja que “el Govern preveu endurir les condicions per declarar les noves obligacions de servei públic i atorgar més preferència als transports per carretera”.

Miguel Barrachina ha exigit a Sánchez que “si no restituiran la línia de mitjana distància que es posin en marxa les inversions previstes al Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana a la línia C-3 que amb 320.680.000€, preveu la duplicació, renovació i electrificació de via, l’augment de freqüències i la reducció en 35 minuts dels temps de viatge perquè les poblacions de l’interior de la província de València tinguin servei ferroviari”.

Finalment, el portaveu adjunt del GPP ha afirmat que “és fonamental que en la propera revisió de la “Obligació de Servei Públic” per la qual compensa Renfe pel manteniment de freqüències en línies de feble trànsit, es mantinguin les línies de València -Conca-Madrid i s’augmentin les freqüències de la València-Xàtiva-Alcoi i València-Sagunt-Terol-Saragossa”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: