Barrachina “En un any hem confirmat que ocupació i creixement són sinònims de Partit Popular”

Informació i Foto: http://www.ppcastellon.es

El president del Partit Popular de la província de Castelló, Miguel Barrachina, ha assegurat que “el primer any de govern de Mariano Rajoy per la província de Castelló és optimista per l’augment significatiu de la creació d’ocupació i perquè en infraestructures mai hi ha hagut 12 mesos tan productius per a la província de Castelló “.

Barrachina ha realitzat avui balanç del primer any de govern del Partit Popular a Espanya de l’actual legislatura, al costat de la secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, i la presidenta local del Partit Popular, Begoña Carrasco.

En aquest sentit, el mandatari popular ha assenyalat que 12.900 castellonencs han abandonat les llistes de l’atur en l’últim any, segons l’Enquesta de Població Activa, i avui hi ha 11.387 cotitzants de Castelló en la Seguretat Social. “La província de Castelló és la quarta d’Espanya que més ha vist reduït la desocupació”, ha apuntat.

La taxa d’atur a la província de Castelló se situa en el 15,42%, per sota de la mitjana espanyola que és del 16,38% i molt per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana que és del 17,50%.

Per Barrachina, “Castelló creix i ho fa amb més intensitat” i les “exitoses reformes de Mariano Rajoy avui hi ha 31.921 castellonencs més treballant que fa quatre anys”.

Així mateix, el president del PPCS ha assenyalat que amb Mariano Rajoy al Govern d’Espanya “en l’últim any, gairebé 2.900 dones de la província de Castelló amb més de dos fills perceben ia un complement de per vida en la seva pensió”.

Pel que fa a infraestructures, el president provincial ha destacat “la important gestió que està realitzant el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a la província de Castelló on en aquest primer any de legislatura popular hi ha ja en marxa, o en estudi, vuit grans infraestructures “.

En aquest sentit, cal destacar la modernització de la línia fèrria Sagunt-Sogorb-Terol amb 335 milions d’euros, que permet reduir el temps de viatge per a mercaderies i passatgers. Així com l’obra de la N-232 entre el barranc de la Bota i Morella que amb 21 milions d’euros està en fase de licitació el projecte constructiu i ambiental; a més, ara mateix estan en execució les obres del tram entre Morella i Masia de la Torreta amb 42 milions d’euros; també es va licitar el passat mes de juliol la segona via d’alta velocitat que connectarà Castelló amb València, que anirà acompanyada d’una plataforma amb quatre vies; estan resolent les al·legacions dels tres trams del projecte de desdoblament de la CV-10, que suposarà una inversió de 349 milions d’euros; estan licitades les obres de la CS-22 fins al Port de Castelló; així com l’AVE fins a Castelló que estan concloent les actuacions de seguretat i que comptarà amb cinc trens que connectaran la capital de la Plana amb Madrid en 2,30 hores, a més del Corredor Mediterrani Castelló-Vandellòs el projecte estarà acabat aquest any.

Per a Miguel Barrachina, “la situació de les infraestructures a la província de Castelló és bona, sobretot si es contrasta amb les legislatures del PSOE que només han portat a Castelló la plataforma del Castor i dues dessaladores que ningú vol”.

Cal assenyalar la reducció de la criminalitat a la província de Castelló, els més de 5 milions d’euros invertits per Costes a tot el litoral castellonenc i l’aposta del Govern d’Espanya amb els festivals del nostre territori amb la baixada de l’IVA cultural del 21 al 10%.

“La perspectiva per als propers tres anys és optimista -assenyala Barrachina- perquè la creació d’ocupació s’està accelerant i la nova llei d’autònoms que incrementa la protecció social dels treballadors per compte propi, i l’anunci d’una nova reforma fiscal, suposaran un major creixement i un impuls al desenvolupament per a la província de Castelló “.

Per la seva banda, la secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “el del Govern d’Espanya té un compromís ferm amb la província de Castelló, un model de gestió que dista molt del govern del Consell de Puig i Oltra que es dedica més a les disputes internes i l’adoctrinament que a gestionar en benefici dels castellonencs, als que ens ha retallat un 28,3% les inversions en el pressupost de 2018 “.

Així mateix, Begoña Carrasco ha posat en valor les infraestructures que el Govern d’Espanya ha realitzat a Castelló com l’AVE, l’accés ferroviari al port o la intermodal. “El govern de Mariano Rajoy inverteix a Castelló, el govern de la Generalitat Valenciana ens dedica cada vegada menys a la nostra ciutat. Aquest any la inversió ha disminuït un 8% respecte a la disminució de l’any anterior que ja havia caigut un 23%” .

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: