Barceló manté una trobada per valorar la situació de l’atenció oncològica durant la pandèmia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, juntament amb la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García, ha mantingut aquest dimarts una reunió amb caps de servei d’oncologia, responsables d’unitats de referència i responsables de les xarxes assistencials oncològiques pediàtriques de diferents departaments de salut. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat valorar l’atenció que s’ha prestat als pacients oncològics durant la pandèmia.

Durant la crisi sanitària i, tot i la important pressió que ha sofert el sistema sanitari, s’ha mantingut l’assistència a pacients oncològics, preservant l’atenció urgent, els cribratges i el seguiment de la malaltia. Tot i això, la consellera ha mostrat la seva preocupació per recuperar la qualitat assistencial prèvia a la pandèmia i preparar el sistema per fer front a noves situacions i normalitzar la resposta buscant alternatives assistencials.

Barceló ha assenyalat que “anem a recollir propostes concretes per preparar mesures específiques, no només en relació a aquesta patologia, sinó a altres malalties que no poden ser oblidades malgrat la situació que estem vivint”.

Per la seva banda, els professionals d’oncologia que han participat en la reunió, han expressat el seu interès a col·laborar plantejant propostes a partir d’experiències concretes.

La consellera ha assegurat que “l’atenció oncològica suposa un repte en situació de pandèmia que la Conselleria i els seus professionals estan disposats a atendre posant els recursos organitzatius necessaris per a minimitzar els danys”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: